loading...
Србија

СТЕФАНОВИЋ УЖИВО ОБЈАВИО СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ! Ради се о пљачки грађана од 688 милиона – то је застрашујуће!

Стефановић је на конференцији за медије причао о великим хапшењима на РТС.

– Не ради се о политицком прогону, већ о пљачки грађана од 688 милиона динара и то је застрашујуће. Захваљујем се људима који су водили ову истрагу,Ти људи су свој посао одрадили професионално. Чуо сам Драгана Ђиласа да планира да доведе нове тужиоце који ће одређивати ко ће одређивати ко ће ићи у затвор. Морам да му кажем да суд одлучује ко иде у затвор, а не тужиоц. Њима то изгледа није важно, њима је важно да буду и судије и тужиоци. Драган Ђилас је у време вршења власти у својим фирмама остварио промете који су у износу од 60 милијарди динара. Толико је прошло кроз његове фирме. Када га је неко питао за новац, рекао је да је тај новац зарадио у Чешкој. Истраживањем је такође утврђено да је “Дирецт медиа” у периоду од 2004 -2012. остварила обрт од 30 милиона евра – рекао је Стефановић на конференцији за медије.

Стефановић је на ванредној конференцији за медије рекао да су те особе кривична дела извршиле у периду од августа 2009. до 2018. године.

Полицијски службеници ПУ за град Београд, Управе криминалистичке полиције, Првог одељења у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал лишили су слободе Милицу Ђуричић Јањић (1958.), директора службе маркетинга РТС-а, Мирјану Катанић (1964), шефа у служби маркетинга РТС-а и Јована Стојановића (1972), директора пд “Дајрект медија”.

Они су приведени на основу сумњи да су злоупотребили положај одговорног лица (из чл. 227. став 3 у вези става 1, а све у вези чл. 33 и 35 КЗ).

Такође је кривичном пријавом обухваћена и Јадранка Дринић (1975), бивша директорка “Дајрект медија”, која је ван земље где борави већ дужи временски период. За њом је расписана потрага.

 

Извор: Ало.рс

loading...