Србија

СТИГЛА ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ ЗА ГРАЂАНЕ! Од данас 4.000 динара добијају жене, а 3.000 мушкарци!

Више од 2.000 грађана са територије Јагодине дошло је на редован пријем код председника градске скупштине Драгана Марковића Палме. Он је најавио да ће износ новца који се додељује грађанима од сада бити повећан и за 50 одсто.

– Променили смо критеријум за доделу новца на редовним пријемима грађана у Скупштини града. До сада је било 3.000 динара за ‘госпођу’ и 2.000 динара за ‘господина’, а од данас 4.000 динара за ‘госпођу’, а 3.000 за ‘господина’ – рекао је Марковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да овако намерно говори због оних који се ругају када Град помаже суграђанима.

– Ајмо сада да урадимо анкету и питамо да ли би неко ко има петоро школске деце одбио да прими 20.000 динара пред почетак школске године или 15.000 за петоро оних која не иду у школу – предложио је Марковић.

Према његовим речима, новац се додељује на основу одлуке Центра за социјални рад и предлога месних заједница које су послале Скупштини града списак породица са малим примањима, оних са више деце или у којима је неко болестан.

– Одлука је да таквим породицама дајемо 4.000 динара по ђаку и 3.000 динара по детету које не иду у школу, а старијим и болесним дајемо новац за лекове – изјавио је Марковић и подсетио да локална самуправа на месечном нивоу штеди између осам и 10 милиона динара и да све те паре иду грађанима.

– Јагодина нема комуналну полицију и то је уштеда на месечном нивоу од скоро три милиона динара – рекао је он.

Подсетио је да свакој породици на територији Јагодине месечно остаје од шест до 15 хиљада динара од када је уведем бесплатан превоз, јер запослени чланови и даље примају путне трошкове, а возе се бесплатно.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг