Свет Србија

СТИГЛА ВЕСТ ИЗ ПРИШТИНЕ! Американци нам пресудили! Имамо још годину дана!

Фото: Јутјуб

„Именовање Метјуа Палмера за специјалног изасланика за Балкан подразумева директно учешће САД-а у дијалогу са Србијом и, највероватније, инсистирање да се овај посао оконча 2020. године уз обострано признање. Нова влада би требало да буде спремна да се одмах суочи са овом иницијативом.“, казао је политички аналитичар из Приштине и активиста цивилног друштва Агон Маљићи, преноси Газетаеxпресс.

Приштински медији извештавали су да је велики притисак Помпео вршио на председника Србије Александра Вучића, током његове недавне посете Вашингтону.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорило се да је Помпео тражио признање Косова са коначним споразумом, постављајући лето 2020. као крајњи рок за постизање споразума.

У међувремену, на основу свих дешавања и у Приштини и у Београду, очекује се да ће дијалог почети крајем децембра или почетком јануара 2020. године.

Како сматра Маљићи, они који ће преузети власт после 6. октобра, осим економских и социјалних проблема Косова, такође ће се суочити са проблематичним питањем дијалога са Србијом, те како он наводи, нова власт мора бити спремна да се озбиљно позабави тим проблемом.

 

Извор: Ало.рс