Србија

СВИ ЋУТЕ – ШТА СЕ ТО ДЕШАВА НА ЈУГУ СРБИЈЕ? Стигао огроман новац…

Према званичним проценама у последње две године више од 12.000 Албанаца са Косова и Метохије доселило се на југ Србије.

Масовна продаја српских кућа по три пута већој цени од реалне кренула је 2010. године и све бише добија маха.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако се оде на сајт са некретнинама у Бујановцу, може се видети да се например трошна кућа у којој је домаћин Србин продаје за невероватних 150.000 евра! Реална цена за овакву кућу била би највише 30.000 евра.

Општина Бујановац током последњих месеци подсећа на велико градилиште. Зграде ничу као печурке, а у новим становима углавном нико не живи. Квадрати се продају по нереално високим ценама, око 700 евра по метру квадратном, а станове купују искључиво — Албанци.

На округлом столу 2017. године, који је био посвећен унутрашњем дијалогу о Косову, изнет је податак — да Албанци на југу и у централној Србији, у последњих 15 година, купују све што је српско. Тај тренд је нарочито заступљен у Бујановцу и у Медвеђи, а у тим општинама има неупоредиво више бирача него грађана, због више хиљада фиктивно пријављених Албанаца, који у ствари живе у дијаспори.

Албанци, према тим подацима највише купују земљиште и куће у српским селима која се налазе дуж административне линије са Косовом и Метохијом, дакле област око Врања, дуж границе са Бујановцем, али и Топлички округ, Прокупље, Куршумлија, Блаце…

 

Извор: Еспресо.рс