Регион Србија

ТАЈНЕ ВЕЗЕ ХАРАДИНАЈА И ЗАЕВА! Основали заједнички црни фонд за плаћање политичара по ЕУ! РАДЕ ЗА ВЕЛИКУ АЛБАНИЈУ!

Председник Владе Северне Македоније Зоран Заев и бивши премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај блиско сарађују, имају договор о контроли послова у Северној Македонији и на Косову, али и о стварању црних фондова који треба да послуже за плаћање политичара.

Како пише Блиц позивајући се на дипломатске изворе, Заев и Харадинај се до сада нису сусретали само у улози премијера, већ су на појединим састанцима била и њихова браћа, Вице Заев и Даут Харадинај, каже за лист дипломатски извор из Приштине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Још док је Харадинај био премијер, уговорено је стварање црних фондова који ће служити за плаћање политичара из Брисела, али и Грчке, како би се на све могуће начине ублажило стопирање пута Северне Македоније ка ЕУ и НАТО. Све то значајно је и за Албанце који држе део власти у Скопљу – каже саговорник листа.

Како наводи Блиц, у једном тренутку македонске власти добиле су на поклон два милиона евра која су намењена за поједине грчка политичаре, а чији је задатак да по ЕУ причају да немају ништа против уласка Македоније у ЕУ.

– Дилови које су направили Харадинај и Заев нису везани само за бизнис, већ и за војске у Северној Македонији и на Косову. Договорено је и финансирање македонских старешина албанске националности да одлазе на Косово, а са друге стране и да се школују официри војске Косова на академији у Скопљу. Део трансфера новца иде преко појединих фирми – каже извор београдског дневника.

Извор: Информер