Свет

ТИНЕЈЏЕРИ ДАЛИ ДЕЧАКУ ДРОГУ У ПАРКУ И СНИМАЛИ ГА: Објавили су језиву поруку и оставили га да умре!

Карсон Кримени је још дисао кад га је његов деда пронашао како лежи у мраку на бетону скејт парка у Ленглију, на југозападу Британске Колумбије у Канади.

Али, док је 14-годишњак превезен у болницу, лекари су могли само да га прогласе мртвим. Канадска полиција је саопштила да је дечак умро од прекомерне дозе дроге 9. августа, а истражитељи испитују особе које су биле са Карсоном у последњим сатима његовог живота.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Породица Кримени верује да је неко дао дрогу њиховом сину.

Сведоци су стајали около и снимали како он узима прекомерну дозу, а тај видео је касније објављен на друштвеним медијима“, рекли су чланови дечакове породице.

Дечак је био сам кад га је деда пронашао, око 9.30 увече у среду у скејт парку Волнат Гров.

„Оставили су га да умре“, огорчен је Дарел Кримени.

Он је навео да је видео неке постове на друштвеним медијима, укључујући видео на којем се види узнемирени Карсон док остали тинејџери стоје око њега и смеју се. На једној фотографији, насталој касније исте вечери, види се један младић са осмехом и натписом: „Карсон је скоро умро ЛОЛ“.

Полиција верује да је дечак провео последње сате врзмајући се по скејт парку, терену средње школе и атлетској стази иза ње. Сматра се да је дечак обилазио више паркова још од поднева кобног дана, преноси Блиц.

Арон Кримени, отац тинејџера, рекао је да се забринуо кад увече није могао да добије свог сина на телефон. Сачекао је неколико сати, након чега је у паници позвао Карсоновог деду. Дарел је отишао да обиђе подручје око школе, која је близу његове куће.

„Мој отац ме је потом позвао и рекао да га је нашао и да болничари покушавају да га збрину. Рекао је да је у лошем, веома лошем стању“, присећа се Арон кроз сузе.

Дечака су хитно превезли у болницу, где су лекари покушали да га реанимирају али безуспешно. Следеће вечери неколико стотина суграђана окупило се у скејт парку са свећама. Карсонов отац је навео да је његов син био срећно дете и да је волео хокеј и видео-игрице.

„Мучио се да нађе пријатеље свог доба, па се дружио са децом која су старија од њега неколико година“, указао је Арон.

„Мислио је да су му они пријатељи. Веровао им је“, додао је он.

Извор: Курир