Свет

ТОРНАДО ГУТА ЕВРОПУ! Усред Амстердама дивља ПИЈАВИЦА, гром погодио фудбалере у Немачкој, НЕМАН ПУТУЈЕ КА НАМА!

У торнаду су погођена подручја Петинген и Каерјенг на југозападу Луксембурга, где је оштећено 100 кућа, известили су локални медији, пренео је АП.

На том подручју се налазе рушевине и оштећени аутомобили, а у невремену су уништена четири струјна стуба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У суседној Француској торнадо је био мање снажан, али су локални медији известили да је на десетине кровова уништено и аутомобила оштећено у Лонгвију и Ерсеранжу.

На југу Немачке, у покрајини Баден-Виртенберг, од удара грома повређено је 15 фудбалера.

Гром је ударио док су играчи тренирали у петак увече у близини спортског центра у Розехфелд-Хајлгенцимерну, рекао је портпарол полиције, преносе немачки медији.

Играчи старости између 19 и 48 година задобили су лакше повреде, а једна особа се на кратко онесвестила. Сви су превезени у болнице.

Од последице олује срушио се и циркуски шатор у Некарслуму, а том је приликом један коњ теже повређен, па је морао да буде успаван. Око 15 камила и коња је побегло из циркуса, али су брзо ухваћени.

Због упозорења на невреме, у Британији је отказано више догађаја на отвореном овог викенда.

Нестварне сцене снимљене су јуче и у Холандији када се усред Амстердама појавио торнадо. Ветар је носио све пред собом, а грађани су панично бежали у заклоне.

Метеоролози и за данас у главном граду Холандије предвиђају јак ветар, а температуре неће прелазити 22. подеок. Од недеље нови пад темепраруре, па ће у понедељак у Амстердаму највиша дневна температура износити свега 18 степени Целзијусових, а страхује се да ће се овакве прилике проширити и на остатак Европе!

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг