Србија

ТУКАО ДЕВОЈЧИЦУ ДО СМРТИ! Мајка и очух из Неготина на психијатријском вештачењу!

Више јавно тужилаштво у Неготину наложило је психијатријско вештачење Зорана А. и Весне Ф, очуха и мајке девојчице Л. Ф. (2) осумњичених за њено убиство.

Ово вештачење тужилаштву би требало да одгонетне да ли осумњичени за убиство малене девојчице имају поремећено душевно стање, односно да ли су приликом убиства девојчице, за које се сумња да су га починили, били урачунљиви, пише Блиц.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Вештачењем ће бити указано да ли су биле искључене њихове могућности да схвате шта чине или да управљају својим поступцима због душевне болести, заосталог душевног развоја… – каже извор упознат са случајем.

Према његовим речима, ово вештачење обавиће се у Специјалним затворским болницама у затворима у којима се очух и мајка убијене девојчице налазе у притвору.

Иначе, паралелно са истрагом коју спроводи Тужилаштво, отац убијене девојчице контактирао је Фондацију „Тијана Јурић“.

Фондација је од њега добила пуномоћје да заступа породицу оштећених у случају стравичног убиства. То потврђује и Игор Јурић који наводи да ће правни заступник Фондације, адвокатица Маја Атанасковић бити на суду када почне суђење и да ће тражити највећу казну.

– Очекујемо најстрожу казну за ово убиство. Жао ми је што измењен Кривични законик није почео да се примењује одмах пошто је изгласан, јер би то била прва казна доживотног затвора. Фондација ће се залагати да они који су криви за смрт детета одговарају.

Подсетимо, стравично убиство девојчице догодило се крајем маја у селу Прахово код Неготина.

У понедељак око два сата иза поноћи Зоран је, према сазнањима, дошао пијан из провода и ушао у кућу у којој је живео са Весном Ф. и њеном двоипогодишњом ћеркицом. Почео је да виче, да обара ствари, да ломи све што му је дошло под руку. Полиција је затекла сломљене тањире и чаше по поду, оборене столице, а по зидовима су биле мрље и капљице крви. Зоран се посекао док је ломио по кући, а док је тукао дете, крв из његове посечене руке је прскала по соби.

Полиција је привела и очуха и мајку одмах након што су беживотно тело девојчице тог раног јутра донели у неготинску хитну службу и обоје казали како је девојчица пала са терасе.

Мајка Весна је кроз плач испричала надлежнима:

– Дошао је пијан и пробудио ме. Почео је да се свађа, да баца и ломи све што му је дошло под руку. Дете ми се пробудило и почело да плаче. Зоран се разбеснео, наредио ми да утишам дете, викао да не може да подноси плач. Почели смо да се свађамо и он ме је својом главом ударио јако у чело. Завртело ми се у глави. Онда ме ухватио за руку и буквално извукао из куће. Закључао је улазна врата, а ја сам остала у дворишту – причала је мајка Весна.

Онда је настао хорор. Весна каже како је чула да Зоран виче и удара њену ћеркицу, да дете вришти, да кроз плач криком дозива: „Мама, мама, хоћу маму!“. Она каже да је покушала да развали врата и уђе, да је викала из дворишта Зорану да јој не туче дете, да је плакала и запомагала. Дете је плакало, и даље су се чули крици девојчице измешани са Зорановим псовкама, а онда је све утихнуло…

– Откључао је врата и рекао да „мала не мрда“. Позвали смо такси, отишли у хитну. Запретио ми је да и ја кажем да је дете пало са терасе. Бојала сам се, много сам се бојала, имам још једно дете, бебу… – испричала је Весна.

Иако није доказ на суду, практикује се испитивање на полиграфу које даје смернице за даљи рад.

– Весна је прошла полиграф, али Зоран није. Он је признао да је тукао девојчицу, али је казао да му је помагала и Весна, да су недужно дете тукли обоје – рекли су надлежни.

Извор: Информер