Србија

У МАСАКРУ У ЈАБУКОВЦУ УЧЕСТВОВАЛЕ ТРИ ОСОБЕ! Главни убица данима јео и спавао поред Казмировића! Мотив открио полицијски пуковник!

Горан Томић, пуковник полиције у пензији, тврди да су у убиство Раје Казимировића (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић (76) и сестричине Драгане Јозељић (53) умешане најмање три особе, од којих су две сигурно из неготинског краја.

– Тврдим да је злочин планиран најмање око годину дана, а умешане су бар три особе – организатор, типер и убица. Прво двоје су сигурно из околине Неготина, док је непосредни извршилац професионалац који није из овог краја. Мотив је засигурно користољубље. Не сумњам да ће починиоци бити откривени јер Управа криминалистичке полиције, као и полицијске управе у Бору и Неготину, имају искусне оперативце који ће засигурно расветлити овај злочин – казао је Томић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Убиство судије

Он је био један од кључних истражитеља који су пре неколико година расветлили мистериозно убиство судије Драгише Цвејића из Књажевца, ког је 2008. ликвидирао плаћеник. Опсежна истрага која је трајала неколико година на крају је резултирала хапшењем наручиоца.

– Ово је прича која траје и која је осмишљена до детаља. Типер је највероватније особа са подручја овог или оближњег села. Због тога је сада неопходно да се истрага усмери најпре на сам Јабуковац, и то на дешавања у последњих неколико година – казао је Томић, који је током каријере био и на челу полиције у Зајечару.

Он додаје да у случају наручене ликвидације убица обавезно дуже време посматра своје жртве, све док му се не укаже идеална прилика за извршење злочина.

– Треба проширити претрагу терена. Убица је жртве посматрао и чекао погодан моменат да се нађу сви на окупу. Највероватније је више дана буквално живео поред њихове куће – каже Томић и додаје:

Трагови

– У данима док је посматрао убица је морао и да једе, спава, пије… То значи да је оставио своје трагове које сада треба открити. Сигуран сам да ће истражитељи у томе успети и расветлити овај злочин – казао је он.

Подсетимо, лешеве чланова породице Казимировић пронашао је у петак пре подне њихов радник Драгиша Даниловић на имању на самом крају Јабуковца. Верује се да су хицима из ватреног оружја убијени убијени дан раније.

 

Извор: Курир.рс/ Ало.рс