Србија

УБИЦА ИЗ ЈАБУКОВЦА СЕЈАО СТРАХ И НА САХРАНИ! Све очи упрте у инспекторе, на гробљу владао језив мук! Полиција тражила помоћ!

Четвороструко убиство које се 7. августа догодило у околини Неготина ни после десет дана није расветљено, а мештани и даље чврсто верују да је налогодавац, а можда и починилац, неко из њихових кругова.

На крају дана, сунце пропада иза засењених шума Мироча као жеравица у тамну воду и смркава се брзо. Тада у Јабуковцу свако живо створење обузима страх.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Свако око тражи светлост и свака глава склониште…“

Већ је десет дана откако су на салашу у месту Ваља Вратна, склоњеном од путева и људи на тромеђи села Јабуковац, Уровица и Вратна, нађена четири мртва тела. Неко је, или неки су, из пиштоља убили Рају Казимировића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубинку Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53).

Без напретка у истрази

То „неко или неки“, што се не зна ко је убица, чак поуздано није утврђено ни колико их је било, разлог је страха у Јабуковцу. Јер мештани верују да је починилац, а ако не он, онда налогодавац четвороструког убиства, међу њима.

Полиција се до сада никако није оглашавала да обзнани напредак у истрази, али мали је овај свет – ако не са помпезне конференције за новинаре, знало би се овако – процурило би негде да имају траг. Уместо тога, сазнало се да су инспектори тражили помоћ од једног неготинског видовњака, а они који су у четвртак били на јабуковачком гробљу, видели су да инспектори снимају све који су дошли да се опросте од Раје и Драгице.

И они верују да је убица из Јабуковца и да је познавао убијене толико добро да су га обичаји обавезали да дође на сахрану.

 

Извор: Ало.рс/ Курир