Србија

УБИЈЕНИ ЗБОГ ПОРОДИЧНОГ БЛАГА? Мистерија у Јабуковцу крије страшну тајну, убица је сваког ОВЕРИО У ГЛАВУ!

Убиство породице Казимировић из засеока Вратна у атару села Јабуковац код Неготина, које је пре 12 година постало познато по деветоструком убиству, највероватније је дело суровог убице, који је већ убијао!

Јабуковац је прекјуче потресао још један масакр. На имању Казимировића нађена су четири леша. Домаћин Раја Казимировић (72), његова мајка Драгица (93), сестра Љубинка Оприкић (76) и њена ћерка Драгана убијени су хицима из пиштоља и оверени у главу. Злочин се догодио два дана раније, али пошто Казмировићи живе у усамљеном засеоку, комшија је тек прекјуче пронашао лешеве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Убица је испалио укупно 10 хитаца. У Рају је пуцао док је био на трактору. Четири метка му је испалио у груди и један у главу. Две жене су убијене са по два хица, директно у главу. Рајину сестру метак је погодио у усну и завршио у лобањи. Убица није промашио ниједном – каже извор и додаје да су лешеви изгледали језиво, нарочито јер су на врућини стајали више од 48 сати.

На салашу ужасно смрди. Полиција никоме не да да приђе – каже мештанин.

Наш извор додаје да истражитељи сумњају да је на Казимировиће пуцала једна особа.

– Тачно је знао шта ради. Ово је урадио неко ко је већ убијао! Тако хладнокрвно убиство Србија не памти. Убиство подсећа на професионалне ликвидације, налик онима у мафијашким филмовима – каже извор.

Полиција је од прекјуче окупирала читаво село. Колегама из Неготина у помоћ су притекли и инспектори и форензичари из Београда. Јабуковац су надлетали и хеликоптери.

– На информативни разговор приведено је на десетине особа. Испитивани су и на полиграфу. Сви до једног су прошли тестирање – каже извор.

Мештани причају да је убијени Раја живео у кући са мајком Драгицом, која се отежано кретала.

– Био је прек. Судио се са неколико мештана. Имао је доста стоке и механизацију. Био је вредан и радан, али чудан – каже комшија и додаје да су пре три недеље код Раје дошле сестра Љубинка и њена ћерка.

– О њима слабо шта знамо. Нису често долазиле. Буду мало у иностранству, мало овде – каже комшија.

Мотив свирепог убиства није још познат. Кућа у којој су живели нема ни струје ни воде. Комшије кажу да су се Казимировићи прилично скромно држали иако су добростојећи.

– Сви су причали да је Раја нашао неке закопане дукате. Међутим, живели су бедно, као да немају за хлеб. Имали су стоку, пуштали је људима по ливадама, свађали се, тужили. Имају три трактора. Један су недавно купили за кеш, по томе се видело да имају паре. Облачили су се толико сиротињски да помислиш да су просјаци, а имали су на десетине грла оваца, крава, свиња – кажу мештани.

И Бранислав Пандуровић каже да не зна зашто су изгледали као просјаци кад су имали новца.

– Раја није често напуштао салаш, ретко ко га је виђао у Јабуковцу. Углавном су спољне послове обављали његови пријатељи, који су радили код њега. По Јабуковцу круже приче да су убијени због новца, али ми је незамисливо да неко може да пуца у целу породицу због материјалних ствари. Па колико су они могли пара да имају да би им неко ово урадио? – пита се Пандуровић.

МОЈ СИН НИЈЕ ТУ, СТАЛНО НЕГДЕ ПУТУЈЕ

Јаворка Петрикић, прва комшиница Казимировића и мајка С. М., коме се пре два дана изгубио траг и кога полиција тражи, каже за Курир да се њена и Рајина породица нису слагале. Јаворка каже да њен син није ту и да не зна где је.

– Он је био незгодан, није се дружио ни са ким. Са многима је водио судске спорове, чак и са рођацима. Нама је затварао пут и забрањивао нам да туда пролазимо, због тога смо све судски решавали. Нисам се ја с њим свађала, само сам му пристојно говорила да неке ствари не треба да ради. Мој син није причао с њима често, као ни ми. Син ми је ретко у селу. Стално негде путује – рекла је Јаворка.

БОЈИМО СЕ ДА УБИЦА НЕ ЗАКУЦА И НА НАША ВРАТА

Јабуковчани кажу да су им се опет вратиле немиле сцене од пре 12 година, када је њихов комшија Никола Радосављевић, који је био опседнут црном магијом, починио масакр.

– Сви смо у страху, ово је ужасан злочин. Све нас подсећа на 2007. годину, када је онај манијак убио деветоро ни због чега. Јабуковац је мирно и лепо место, не би требало да се памти по убиствима. Нажалост, поново проживљавамо исту трагедију и трауму. Закључавамо врата. Бојимо се. Не знамо ни ко је убица, ни где се скрива. Сви се осећамо угрожено. Може и нас да побије, очигледно је лак на обарачу – прича мештанин.

ВОЛЕЛИ СМО ИХ КАО НАЈРОЂЕНИЈЕ

Јован и Катарина Даниловић, који су годинама радили на имању убијених, кажу за Курир да је Раја био добар човек.

– Радили смо за њих. Помагао сам у кућним пословима, у штали, зидао сам кад год је Раји помоћ била потребна. А и он је долазио код нас. Доносио нам је сир, хлеб, јабуке, крушке. Често је долазио да пуни мобилни телефон код нас јер нема струју. Пре злочина је био болестан, па је две недеље био у Нишу. Ми смо тада чували његову стоку. Биле су ту и његова мајка и сестра. Не знам да ли је добијао претње. Много нам је жао. Радили смо скоро пет година код њих. Волели смо их као своје најрођеније – кажу Даниловићи и додају да је Раја имао проблема само са једном породицом:

– Знам само да су се свађали око имања и стоке. Дан након убиства дошли смо на њихово имање, али смо уместо њих затекли полицију која нам је саопштила да су наши пријатељи мртви.

КОМШИЈА И КРИМИНАЛАЦ УМЕШАНИ У ЗЛОЧИН?

Иако осумњичених за убиство нема, полиција већ два дана интензивно трага за двојицом мушкараца. У питању су С. М. (38) из Јабуковца, комшија Казимировића, и М. С. из Брзе Паланке, који је недавно изашао са робије.

– Специјална полиција и неготинска полиција од прексиноћ покушавају да пронађу двојицу људи за које сумњају да су повезани са убиством, иако за то има само наговештаја. Пречешљали су читаво подручје, али ту двојицу још увек нису пронашли – каже наш извор и додаје:

– Трага се и даље за С. М. из Јабуковца. Његов салаш је најближи салашу убијених, а није виђен у селу последња два дана, што је веома сумњиво. Такође, потрага траје и за М. С. из Брзе Паланке, који је пре нешто више од годину дана изашао из затвора. Он је познат и виспрен криминалац, осуђиван је за уцене, крађе, отмицу. Мучио је једну жртву тако што јој је целу шаку ставио у лонац кипуће воде и кожа са шаке је отпала. Он је био на ратишту, имао је јаку криминалну групу. Њега су пре неколико дана мештани видели у селу – каже нам извор близак истрази.

Полиција сматра да постоји могућност да је комшија С. М. типовао Казимировиће и преносио информације М. С. из Брзе Паланке.

 

Извор: Курир.рс