Србија

УБИО МИ ЈЕ СВЕ, ШТА ЋУ САДА?! Остао без жене, сина и двојице унука!

Туга – Отац погинулог Александра Пешића, супруг погинуле Станице и деда погинулих близанаца Вука (8) и Наума (8), каже да размишља да тужи Адема Смаила, који се закуцао у ауто његове породице

Црни биланс стравичне саобраћајне несреће која се прекјуче десила на ауто-путу Београд-Ниш код скретања за Пожаревац је четворо мртвих!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кобног дана, 3. августа, око 10 сати, живот је изгубило троје Пешића из Крагујевца – Александар (42), његова мајка Станица (75) и један син (8), док је други син (8), близанац преминулог дечака, био тешко повређен. Нажалост, после 24 сата борбе за живот и он је издахнуо у београдској болници.

Пешићи су пре два дана својим „ситроеном“ кренули на одмор на Сребрно језеро. Тамо никада нису стигли, јер их је 500 метара од искључења за Пожаревац отпозади, аутомобилом „фолксваген шаран“, ударио Адем Смаил (49), фински држављанин албанског порекла.

Александар је разведен. Дечаци – Вук и Наум, који већ три-четири године живе са мајком Славицом, дошли су код оца како би заједно провели распуст. Отац и бака су их повели на пут да се мало брчкају у језеру и одморе, али ето, сада су сви мртви – прича уплакани комшија.

У кући Пешића у крагујевачком насељу Пивара јуче смо затекли Драгутина, који је у секунди остао без супруге, сина и двоје унучића. Скрхан од бола, једва стоји на ногама.
– Јој, испратио сам их на пут. Тог јутра су били весели. Деца су скакутала, радовала се. Каква је ово трагедија, шта је ово – плачући каже Драгутин, хватајући се за главу, а затим дрхтећи наставља:
– Све је завршено. Изгубио сам све. Где ћу, како ћу? Не знам ни сам.

Он каже да је прекјуче на телевизији видео вест о удесу.

– Видео сам црвени ауто, исечен на делове. Боја ми се учинила познатом. Звао сам полицију у Крагујевцу, а они су ме упутили на Смедерево. Тамо су ми рекли да је њих троје мртво, а да је дете пребачено за Београд – једва збори деда, коме су десет минута пре доласка новинара јавили да му је и други унук, за кога је веровао да ће се извући, преминуо.

Грцајући, Драгутин Пешић каже да је размишљао о човеку који је изазвао саобраћајку.
– Тужићу га! Размишљао сам. Убио ми је све. То је моја обавеза као деде, оца и супруга – једва изговара старац.

Њему је сада преостало да организује сахране. Александар и Станица биће сахрањени заједно, док ће близанци бити сахрањени у селу Опланић крај Кнића, где су живели с мајком.

У кући у селу Опарнић крај Кнића, где су страдали Вук и Наум живели с мајком, јуче је владала туга. Цело село дошло је да изјави саучешће породици. Нико од рођака погинулих близанаца јуче није имао снаге да разговара с новинарима.
– Дечаци су били дивни. Завршили су први разред и играли су фолклор у сеоском КУД. Добри ђаци су били… Весели, насмејани. Ово је црн дан за наше село – рекао је комшија. И учитељица браће Пешић јуче је била да изјави саучешће, али ни она није имала снаге да говори.

Комшије потресене
ДРАГУТИНУ ЈЕ УМРО И ДРУГИ СИН

Комшије Драгутина Пешића јуче нису криле тугу. Како кажу, не могу да верују да је тог човека задесила оволика несрећа.
– Њему је пре неколико година преминуо још један син, Александров брат. Сада је остао и без Александра, али и без жене и унука. Не знамо како да га утешимо, једноставно утехе нема – плачу комшије.

Трагедија
БЛИЗАНЦЕ ДОБИЛИ ВЕШТАЧКОМ ОПЛОДЊОМ

Александар и Славица развели су се пре три-четири године. Остали су у коректним односима и заједно бринули о дечацима.
– Не смем ни да помислим како је Славици. Александар и она су се годинама борили за потомство. На крају су близанце добили захваљујући вантелесној оплодњи. Гледали су их као мало воде да длану. Александар је обожавао синове, изузетно је био везан за њих. Све на свету су му били – прича један комшија и додаје да је Александар био на Косову и да је раније имао проблема, али су га деца опоравила. Својевремено је радио као обезбеђење у продавници, а недавно је променио посао.

Извор: Курир

Ознаке