Србија

Ухапшени НАПАДАЧИ на Србе у кафићу код Книна!

Десетак маскираних нападача вређало је и претукло госте кафића српске националности у Уздољу код Книна 21. августа.

Нападачи на српске цивиле у кафићу код Книна који су раније идентификовани, ухапшени су и приведени у полицијску станицу у Шибенику.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Десетак маскираних нападача напало је госте у кафићу у Уздољу код Книна који су нападнути уз псовке јер су гледали утакмицу Јанг Бојс – Црвена звезда и навијали за српски клуб.

Случај је окарактерисан као кривично дело из мржње и изазивање нереда, а кривцима прети казна затвора од шест месеци до максимално 5 година затвора.

Подсетимо, прошле среде догодила су се два напада на госте кафића српске националности који су гледали пренос утакмице београдског клуба, у Ђеврскама и у Уздољу. Нападачи у Ђеврскама вређали су присутне на националној основи, разбијајући притом флаше и инвентар. Но, њих су власник кафића и гости идентификовали, те их је полиција брзо привела. Ради се о 28-годишњаку и 25-годишњаку. Полиција је у вези са тим догађајем поднела пет прекршајних и једну кривичну пријаву.

Међутим, напад у Уздољу био је далеко озбиљнији и бруталнији. У локал је тада упало десетак нападача с фантомкама на главама. Били су оборужани палицама, летвама, а један од њих је имао и мачету.

Десетак је нападача с „фантомкама“ ушло је у локал с циљем разбијања инвентара и повређивања гостију. Да је напад био испланиран доказују и аутомобили која су оставили мало даље од кафића.

Осим рушења предмета у кафићу, физички су напали присутне, те повредили неколико особа. Најтеже је страдао 17-годишњак који је неко време био задржан на лечењу у книнској болници. Овај је догађај је окарактерисан као кривично дело изазивања нереда, почињено из мржње, па нападачима прети казна до пет година затвора.

За сада нема информација да ли су приведени припадници неке навијачке групе.

Извор: srbijadanas.com