Србија

УРАГАН РАЗОРИО ЈЕДАН ДЕО СРБИЈЕ! Миленко је био у његовом епицентру и све забележио камером! „Имали смо 15 секунди за бег“! (ВИДЕО)

Невреме се јуче свом силином обрушило на Крушевац, а очевидац који је све снимао телефоном, каже да су људи за бег имали свега 15 секунди, након чега се развио прави ураган који је тутњао 20 минута.

– Јуче се десило нешто што ни ови снимци не могу описати, субјективни осећај у самом епицентру овог урагана је био много опаснији него што изгледа. Ја у животу за своје 43 године нисам нешто слично видео ни доживео, само у филмовима – испричао је Миленко Вујић, који је радио анимацију за децу на Фестивалу балона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Невреме је задесило Крушевац нешто после 18 сати, а ветар је био толико силовит да је стабла чупао из корена. Летели су црепови и лип са кровова, а двоје Крушевљана лакше је повређено.

– Налазили смо се насред парка када нас је ухватило невреме које се развило за петнаестак секунди и трајало двадесетак минута. Летели су штандови од излагача, челични роштиљ, сунцобрани и шатори… Невреме је све уништавало испред себе – казао је Вујић.

У Крушевцу је јуче пало рекордних 50 литара кише по квадратном метру. На десетине грађана звало је Комуналну полицију да пријави различиту врсту штете на својим објектима.

 

Извор: Телеграф/ Ало.рс