Србија

УЖАС! НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ МАСАКРА У ЈАБУКОВЦУ: Убице ликвидирале жртве, па са телима мртвих жена урадили нешто болесно!

Полиција још трага за четвороструким убицама из Јабуковца, који су усмритили Рају Казимировића (72), његову мајку, сестру и сестричину на салашу у Јабуковцу.

Како се сазнаје, плаћеник је приликом ликвидације четворо људи користио пиштољ са пригушивачем. На имању Казимировића нађена су четири тела – домаћина Раје (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић (76) и њене ћерке Драгане (53).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према досадашњим резултатима истраге, убијени су најмање дан пре него што је пријатељ Драгиша Даниловић из суседног села Вратна нашао тела.

Истражитељи су покушали да реконструишу крвави поход за сада непознатих егзекутора, којих је, како се сумња, било више од једног.

– У жртве је пуцано из два пиштоља. Иако је испаљено десетак метака, нису нађене чауре, егзекутори су их покупили. То чишћење терена указује на могућност да убице већ имају искуства у ликвидацијама. Оно што је такође занимљиво јесте да су убице после злочина женама преко лица ставили крпе. Не пре егзекуције, него после, јер на крпама није било никаквих рупа. Из ког разлога су то урадили, засад само они знају – напомиње извор и додаје да је отежавајућа околност то што је од момента злочина до тренутка налажења тела прошло сигурно 24 сата, а за то време егзекутори су могли и да напусте Србију, посебно ако се има у виду да Јабуковац није далеко ни од Румуније ни од Бугарске.

Како је убијени Раја Казимировић, имао „тешку и преку нарав“ и био у завади са пола села, саслушани су многи који су са њим били у сукобу. Више од 15 особа било је на полиграфу, али сви су прошли.

У данима истраге који су уследили на имању Казимировића пронађена је новчаница од 50 евра, која је убицама вероватно испала приликом бега. Полиција је наставила да претреса кућу а у помоћном објекту, у једној торби, пронађено је 10.000 евра. Засад се претпоставља да убице нису извршиле преметачину у овом објекту па зато са собом нису понели овај новац.

Такође, недалеко од Казимировићевог салаша одакле се одлично види цело имање пронађено је да на десетине опушака од цигарета. Због овог трага сумња се да је убица (или његов помагач) неко време посматрао породицу бележећи њихове навике и кретање. Сви пронађени пикавци послати су на вештачења.

Полиција је такође, према незваничним инфомацијама, утврдила да је су убице са собом однеле сва документа Драгане Јозељић, једне од жртви. Због чега су узели баш њена а не од осталих чланова породице, још увек није најјасније.

По доласку у Јабуковац, изјаву полицији дао је и Рајин син Ненад, који са породицом годинама живи у Аустрији, али он није рекао ништа што би помогло у расветљавању ове мистерије. Из Немачке је дошла и Драганина ћерка Сандра Јозељић, али ни она није имала никаква сазнања која би помогла истражитељима у идентификација злочинаца и утврђивању мотива несвакидашње егзекуције.

Ухапшен комшија

Полиција је ухапсила једног од комшија Раје Казимировића (72), мештанина села Јабуковац код Неготина. Сусед покојних Казимировића се терети да је у нелегалном поседу држао ловачку пушку, а полиција је проверавала да ли то оружје одговара оном којим је почињен масакр.

Међутим, испоставило се да се не подударају

 

Извор: Блиц/ Ало.рс