Србија

УЖАС! ВЛАШКА МАГИЈА ОДИГРАЛА ВАЖНУ УЛОГУ У ЗЛОЧИНУ: Убица после масакра извршио језиви ритуал

Крпа на лицу две жртве, кривични досије и умеће руковања оружјем пружили су истражитељима доказе који Давора Пернића (35) из Јабуковца сумњиче за четвороструко убиство у том селу.

Двема од четири жртве масакра, Раји Казимировићу и његовој старијој сестри Љубинки Оприкић, убица је ставио крпе на лица. То је влашки обичај, укорењен у селу. Ако су им у тренутку смрти очи отворене, мртвима се стављају крпе на лица да наводно не би гледали живе и плашили их. Тај поступак убице указао је инспекторима да је злочинац из села или из блиске околине и да није дошао са стране – сазнаје се од извора блиског истрази.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вешт са оружјем

Ипак, покривена лица жртвама није било довољно да се утврди ко је убио Рају Казимировића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубинку Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53). Тела убијених су нађена 7. августа на салашу на ободу Јабуковца.

– Након што је истрага усмерена на мештане Јабуковца и околних села, требало је сузити број потенцијалних осумњичених. Убица је, несумњиво, био вешт у руковању оружјем, а требало је проверити и све оне који имају кривични досије не због привредног криминала – него због кривичних дела у којима су користили пиштоље или пушке. Пернић је раније привођен због крађе и претњи оружјем, па се нашао на тој листи – напомиње извор.

Тај трилинг – влашки обичај, руковање оружјем и кривични досије – избацили су у први план Давора Пернића као потенцијалног осумњиченог за масакр на имању Казимировића.

Овај механичар, ситне грађе и ниског раста, приведен је на саслушање, на које је дошао смирен. Подвргнут је полиграфском испитивању, а машина је показала да нешто скрива. Поново је саслушаван и тада се отворио.

Пад на полиграфу

– Његова првобитна намера била је да опљачка кућу, не да убије власника и његове рођаке. Није, међутим, могао да објасни зашто је онда кренуо наоружан, и то не једним оружјем, већ је носио и малокалибарску пушку и аутоматски пиштољ. Уз то, био је маскиран фантомком. Када је стигао на салаш Казимировића, домаћин Раја није био ту, већ на њиви, а испред куће је затекао Рајину мајку Драгицу и сестричину Драгану Јозељић, која је претходно са мајком Љубинком из Немачке дошла на одмор. У тренутку када је он упао на имање, Драгана је читала књигу. Затражио је новац јер је због тога дошао, али се Драгана сагнула и узела секирче, којим је претходно неко од њих цепао дрва и гађала га. Том приликом њему се померила фантомка и побегао је до оближњег потока. Наводно се уплашио да ће га Драгана пријавити, препознати у полицији, те да ће бити ухапшен, па је одлучио да их убије и тако елиминише сведоке неуспешног разбојништва – наводи извор из истраге.

Вратио се на имање Казимировића, где је прво угледао Рајину мајку, 93-годишњу Драгицу, и из малокалибарске пушке пуцао је у њу. Након тога видео је Драгану, која га је претходно гађала секирчетом, па је и у њу, такође из малокалибарске пушке, испалио смртоносне хице.

Масакр због сиће

– Драгичина ћерка, а Драганина мајка, Љубинка по свему судећи чула је пуцњаву, па је истрчала из куће. Чим је сишла низ степенице, у њу је пуцао из пиштоља, а након тога и у Рају, који се на трактору враћао са њиве. Раји је испалио неколико хитаца у груди, а затим и у главу. Њему и Љубинки је ставио марамице преко лица јер су им очи наводно биле отворене, па је страховао од њиховог погледа – каже извор и додаје да је осумњичени починио масакр, убио је четворо због плена од само 200 евра и 30.000 динара.

Пернићу сада прети најтежа могућа казна – до 40 година робије.

Казимировићи нису били богати

– Раја Казимировић је наводно важио за имућног човека. Чињеница је, међутим, да се у његовом дому то није примећивало јер није имао ни струју, ни воду ни основне услове за иоле нормалан живот. За сеоске услове био је богат човек, имао је много стоке и то вредне. У штали је имао бика, вредног сигурно 2.000 евра, и краве, овце. Богатство, али не у кешу – констатује извор.

 

Извор: Ало.рс/ Блиц.рс