Русија

ВЕЛИКО ЗЛО СЕ ПРОБУДИЛО У СИБИРУ! Русија је у опасности! Путин забринут, дигао АРМИЈУ на ноге! Наређена ХИТНА мобилизација!

Председник Русије Владимир Путин наредио је руској војсци да помогне у борби с дивљим пожарима који су букнули широм Сибира након што су рекордно високе температуре претвориле огромна шумска пространства у кутију шибица. Пожар је захватио област величине Белгије, пише Блумберг.

Русија је прогласила ванредну ситуацију у четири сибирска округа због пожара, након што се облак дима видљив из свемира протегао до планине Урал.

Путин је после састанка са министром за ванредне ситуације Јевгенијем Зиничевом наредио министарству одбране да се придружи борби са пожарима, саопштио је Кремљ.

Мобилизација, наводи Блумберг, означава промену приступа. Како се наводи, пожар је настао због температура које су биле више за око шест степени Целзијуса изнад тридесетогодишњег просека.

Било је напора да се локализују само пожари који су избили на 107.000 хектара, од укупно три милиона хектара захваћених ватром, саопштила је Федерална агенција за шумарство.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг