Србија

Ветар из Африке нам доноси НОВИ ТОПЛОТНИ ТАЛАС!

Након краћег освежења, поново нам следи тропски талас, али мање интензиван од претходног, кажу метеоролози. Температура неће прелазити 35 степени, а ноћи ће бити топле, али пријатне.

Ближимо се крају августа и ноћи полако постаје све дуже, па је то и разлог што ће бити пријатније него у претходном врелом таласу – каже метеоролог Ђорђе Ђурић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данас нас након ведрог и свежег јутра очекује сунчано и веома топло време са максималним температурама између 30 и 34 степена. У уторак ће бити слично време, тропски топло, са температурама и до 35 степени.

Тропске температуре пратиће и тропске ноћи у центру Београда где температура неће ићи испод 20 степени. Ипак, на периферији ће бити знатно пријатније – додаје Ђурић.

Метеоролози упозоравају и на висок ниво УВ зрачења наредних дана и апелују да се користе заштитни фактори и да се у најтоплијем делу дана склања са сунца.

У четвртак ће бити за који степен свежије, али топло и сунчано. Ипак, југоисточни ветар који нам је са севера Африке и донео ове високе температуре, окренуће се у северозападни који ће условити и прилив мало пријатније ваздушне масе.

– У планинским пределима могућ је развој облачности и ређа појава пљускова у четвртак после подне, док се у петак очекује јачи развој облака, мада не и значајније падавине – рекао је Ђурић.

За викенд ће бити топло, али наставиће се нестабилније време и могући су пљускови са грмљавином. Очекује нас благ пад температуре која ће износити око 30 степени, али ће бити спарно.

Нешто више облака и нестабилно време обележиће и почетак следеће недеље, али остаје топло.

Извор: Блиц