Србија

ВУЧИЋ ИЗВЕО ЧУДО ЗА СИНА ХЕРОЈА СА КОШАРА! Председник испунио завет Лазару!

– Операција за мене значи добар живот! Као да сам се у 28. години поново родио. Могу да замишљам шта ћу све да радим кад станем на своје ноге – пресрећан је Лазар Милутиновић, из Јагодине, за чију је операцију новац почело да сакупља Удружење ветерана 63. падобранске бригаде, а потом је организован и низ хуманитарних акција, међутим, недостајало му је 7.000 евра.

Након извештавања медија, председник Србије Александар Вучић је Лазару одмах обећао да ће све трошкове операције, али и касније рехабилитације, лично преузети. После непуна два месеца Лазар је оперисан у „Тиршовој“ а операција је, према речима доктора Дмитрија Попкова, специјалисте ортопедске хирургије из Русије, успела 100 одсто. Председник Вучић ускоро ће обићи Лазара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пред операцију сам био веома узбуђен. Када сам се пробудио из анестезије и видео да су ми ноге исправљене, очи су ми засузиле од среће. Доктор ми је продужио бутне мишиће и исправио стопала. Додуше, операција није чаробни штапић, па ћу после ње и рехабилитације морати много да вежбам. То ми неће бити тешко, јер је доктор решио да ме оперише и због тога што сам пуно вежбао. Уз то, цена операције је са 30.000 евра смањена на 12.000 – каже Лазар.

Он додаје да му је отац Владан и даље највећа мотивација и да му је захвалан што га је научио да буде борац у животу. Очева највећа жеља је била да га види на ногама.

Нажалост, Владан, херој са Кошара, никад неће моћи да види сина како хода, јер је 2015. године преминуо од последица мождане анеуризме.

 

Извор: Новости.рс/ Ало.рс