Србија

ВУЧИЋ О ИЗБОРИМА: Стало ми је да опозиција изађе, ДА ВИДИМО КО КОЛИКУ ПОДРШКУ ИМА!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да му је веома стало да опозиција изађе на изборе, јер ће тако грађани моћи да виде колико подршку ко има.

– Мени је веома стало да опозиција изађе на изборе. То би било најбоље за Србију јер би грађани могли да виде колику ко подршку има – рекао је Вучић за РТС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је, коментаришући разговоре власти и опозиције, рекао да се нада да ће се ти састанци наставити у добром духу, али и додао да опозиција никада није хтела да преговара са њим.

– Они нису желели са мном да разговарају. Имате изјаве Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића који су рекли да неће са мном да разговарају, никада нису тражили разговоре. Срећан сам што успешно разговарају са Владанком Маловић, Орлићем, Ђукановићем. Надам се да ће разговоре наставити у добром духу – рекао је Вучић за РТС.

Упитан да ли би сада разговарао са њима, Вучић је рекао да би радио у складу са уставним ингеренцијама, а то значи да би разговарао када пређу цензус уђу у парламент.

Додаје да ће вероватно разговарати са Сергејем Трифуновићем, Војиславом Шешељем, Ивицом Дачићем јер би били изнад цензуса.

Кад је реч о изборним условима, Вучић је рекао да ће прихватити скоро све што опозиција тражи.

– Што се тиче самих изборних услова, прво су говорили о бирачким списковима, ја кажем ево ви их уредите, напишите шта хоћете. Ви пишите, никакве заједничке комисије. Свако правило за бирачко место, све одредите у складу са законима које сте ви правили или хоћете супротно вашим законима – навео је председник.

Додаје да ће прихватити скоро све што предложе око финансирања политичких партија.

Говорећи о скидању заштитне ограде око зграде Председништва, Вучић је рекао да је „лепше без ограде“ и да учесници протеста више неће моћи да је прескачу и да ће, уколико хоће насиље и државни удар, морати да уђу у зграду.

Вучић је подсетио да су 2011. и 2012 године били 50 пута бројнији протести код зграде Председништва, али да никоме није падало на памет да прескаче ограду.

– Ту ограду је постављао Борис Тадић. Никада ником није пало на памет да ограду прескаче. Ја сам се попео на ограду и викао на људе који су покушали да пређу, тако се понашју одговорни људи -рекао је он.

Додаје да ће у суботу испред Председништва бити пет, шест девојака које ће учеснике протеста упозоравати да је упад у зграду Председништва кршење закона.

– Све ово је доказ велике немоћи. Не могу да се похвале ниједном фабриком коју су довели у Београд, Ниш, Краљево, Крушевац – рекао је Вучић и додао да је најважније да Србија иде напред, да буде богатија.

Извор: Информер