Србија

Вучић прочитао колико је Ђилас заиста зарадио и поручио: “Моји циљеви су свети”

Фото: Јутјуб

Председник Србије, након обиласка зграде Хитне помоћи у Београду, прочитао јавности укупне приходе лидера СЗС Драгана Ђиласа.

Коментаришући јучерашње хапшење директора “Дајрект медије” и два одговорна лица из сектора маркетинга у РТС-у, Александар Вучић изјавио је да, иако не жели да крши презумпцију невиности притворених, мора да констатује да до сада политичари нису одговарали за криминал и корупцију већ су постављали друга лица иза себе.

Као пример поменуо је “пљачку Булевара за коју су као кривца поставили возача”. “Зашто Драган ЂИлас, иначе некадашњи власник Дајрект медије и бивши председник ДС, није одржао конференцију за медије када су нападнути посланици Демократске странке, а јесте када је дирнута његова имовина?, упитао је Вучић.

Вучић је рекао да је веома занимљиво и да је Ђилас током јучерашње конференције за медије рекао да ће довести тужиоце који ће говорити ко ће бити ухапшен, што је по њему приказивање тога какву би он диктатуру завео. Нагласио је да о томе ко ће бити ухапшен одлучују суд и судије.

Кључна ствар у свему је, не колико је зарадио, већ тај што је цео систем направљен да ви као један од највиших носилаца власти имате приватне фирме које праве највећи бизнис и највеће паре, казао је председник Србије и додао да се то нигде у свету не ради.

Потом је новинарима прочитао податке о томе колико је Ђилас зарадио претходних година, када је ДС била на власти. “За ове стручњаке и кретене да прочитам прецизно шта је ишло преко рачуна, то је оно што је израчунато а ово остало не мож’ се повата”, рекао је Вучић.

Потом је прочитао збирне приходе пословања четири Ђиласове фирме, а по којима је тај приход растао из године у годину. Према подацима које је прочитао, те фирме приходовале су у периоду од 2000. до 2003. два милиона евра с нето добити 620.000.

Следећи период донео му је зараду од 14 милијарди динара, што је у еврима 179 милиона. Од 2008-2012. приход је износио 32 милијарде динара, што је у еврима 332 милиона. У 2012-2014. зарада је била 106 милиона.Дакле, до сада је зарадио 619.688.269 евра за све ове године, дакле обмануо сам грађане, није 500 милиона

“Моји циљеви су свети, шта ће да пише за 50 година, ко је шта урадио и ко је шта оставио”, поручио је он.

“Биће похапшени нападачи са ауот-пута”
Председник је рекао да морају да буду ухапшени нападачи који су у ноћи између уторка и среде излетели на ауто-пут “Милош Велики” и палицама лупали возила која су успели да зауставе, повредивши притом троје људи.

“Сви ће бити похапшени. Како то може да се спречи? Па, сви ће бити похапшени”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

“Сви који су тамо тукли људе, са палицама излазили на ауто-пут, та банда ће да буде похапшена”, додао је председник.

Према писању медија, више од 10 особа, са фантомкама на главама, нешто иза поноћи између уторка и среде, пресрело је два возила код Мислођина и разлупала их палицама, а потом су побегли.

Полиција је убрзо стигла на место напада и затекла два разлупана возила и четворицу младића од којих су тројица повређена у инциденту.

 

Извор: Б92

loading...
Loading...