Србија

Вучић рекао зашто је скинуо ознаку државне тајне са докумената о прислушкивању!

Рекао сам истину, чист сам као суза и деловао сам у свему у складу са „њиховим Уставом“ и законима, рекао је данас председник Александар Вучић и објаснио да је скинуо ознаку државне тајне са докумената о прислушкивању у складу с уставним овлашћењима.

Вучић каже да га опозиција напада, јер брину шта може да изнесе још у јавност, са чега још може да скине ознаку тајности

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да је чист као суза .Вучић је рекао да никога није оштетио објављујући документа

Свима којих се прислушкивани разговори тичу тражио је, истиче, и добио одобрење да их изнесе у јавност, а све накнадне коментаре опозиције на ту тему сматра лицемерним и покушајем да прикрију чињеницу да су они прислушкивали њега, а не он њих.

Вучић је, након обиласка радова на Тргу републике, на питање новинара да ли је скандалозно и срамотно, као што пишу поједини медији, што је прочитао државне тајне и да ли је то по закону, указао да је да је, када је одлучио да скине ознаку тајности са докумената, то одлучио на основу права које има по Уставу и закону, и да је то учинио само за документа која се тичу њега лично.

Истакао је да је донео одлуку у складу са законом и чланом 26.

„Ја сам једини изабран непосредно. Донео сам одлуку на основу њиховог Устава и закона. Имам право да скинем ознаке тајности било ког степена за акте које сматрам да су од јавног интереса“, објаснио је председник.

Вучић је рекао да никога није оштетио објављујући документа, и да је све обавестио да ће изговорити њихова имена, те да оне, које није добио, није ни помињао. Одбацио је критике опозиције, која је кренула с причама да их неко прислушкује, рекавши да измишљају ствари полазећи од себе.

„Говоре о урушавању институција, а које институције нису урушили у њихово време. Од војске до СПЦ…Слали су податке из БИА како је неки владика педофил или не. Ја, када се не слажем са владикама, одем и кажем им то на Сабору СПЦ“, поручио је он.

Указао је да је ранији режим уништавао све наше службе и институције, али и институт слободног окупљања и протеста.

Каже да га опозиција напада, јер брину шта може да изнесе још у јавност, са чега још може да скине ознаку тајности.

„Ја то нисам радио, ни посредно, ни довикујући или шаптајући новинарима како да то објаве, како сазнају нешто. Урадио сам ово само да покажем о каквим лажовима је реч“, рекао је он.

На тврдње да је имао контраобавештајну заштиту 1995, Вучић је опозицији поручио да се зна у чијим је рукама била служба у то време, у рукама Милошевића и његових сарадника, и ниједну другу партију нису третирали.

„Када сам показао шта су урадили, ниједна невладина организација и медиј није рекао “је л“ то могуће, да су се дрзнули, пратили и прислушкивали Вучића“, а да данас кажу прислушкује их неко. Нико не прислушкује ни Ðиласа, ни Јеремића. Суштина је у томе да када их ухватите у лажи они пређу на другу причу која је само њима интересантна“, рекао је он.

„Рекли су да сам на мерама због веза са криминалцима, а БИА никакве такве информације нема. Погледао сам и закључке и не видим поминање криминалаца, помиње се једино Бојан Пајтић. Ја сам мислио да је реч о Петру Панићу, дугогодишњем шефу обезбеђења код радикала, па да ме због тога повезују с тим круговима. Али они су на основу општег говора који је одржао Шешељ покренули саслушање како би пратили разговоре између мене и Шешеља који је био у Хагу“, објаснио је он.

Вучић је рекао да то показује у колико лицемерном друштву живимо и како се неки праве да не разумеју шта је демократија, и шта треба чинити а она функционише.

Рекао је да је „чист као суза“ и да они треба добро да размисле да ли и они јесу. „Задовољан сам свиме што сам радио“, додао је он указујући да су и Горана Весића окарактерисали као екстремисту само што је изашао из странке.

Извор: Ало