Србија

Вулин: Не треба придавати велики значај најави бојкота избора!

Ми смо спремни, имамо са чим да изађемо на изборе. Они који немају нека сами одлучују, можда је и боље за њих да не излазе за изборе и сачувају самопоштовање – навео је он.

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да данас да не треба придавати велики значај најављеном бојкоту парламентарних избора дела опозиције, јер свако одлучује о својим политичким потезима, али коначни суд дају грађани на изборима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је за ТВ Пинк нагласио да идеја о бојкоту није нова, да је Демократска странка деведесетих година бојкотовала изборе и да је након тога њихов председник Зоран Ðинђић рекао да им више неће „пасти на памет“ да тако нешто понове.

– Свако има право да одлучује о својим политичким потезима. Што се мене тиче могу да бојкотују, не видим никакав проблем у томе. Не бих ја томе придавао превелики значај. Ако нећете да се проверите пред бирачима, ви се проверавајте унутар својих политичких организација, то је ваше право – рекао је Вулин, који је и председник Покрета социјалиста.

Како каже, грађани Србије на изборима кажу шта мисле о сваком политичару и тај суд се не може избећи.

– Ми смо спремни, имамо са чим да изађемо на изборе. Они који немају нека сами одлучују, можда је и боље за њих да не излазе за изборе и сачувају самопоштовање – навео је он.

Вулин је оценио да је јавни живот у Србији постао загађен мржњом, а да су увреде према породици председника Србије Александра Вучића постале део вокабулара који је допуштен.

Каже да Вучић сматра да то треба издржати и додаје да он са тим није сагласан и да је држава дужна да заштити председника и његову породицу.

Извор: Телеграф