Регион

ЗАГРЕБ НА НОГАМА! Хрвати јуре Србе! Полиција кренула у акцију! Држављани Србије направили хаос у хрватској престоници!

Загребачка полиција од 7. марта трага за двојицом држављана Србије (31) и (48), који су с ухапшеним 53-годишњаком, такође држављаном Србије, опљачкали Загрепчанина (80) наневши му том приликом тешке повреде услед којих је накнадно преминуо.

Банда је нешто иза поноћи упала у кућу два брата, 78-годишњака и 80-годишњака, који живе у одвојеним становима. Сазнали су преко пријатеља из криминалних кругова да старији брат у једној од соба скрива већу количину новца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Разбојници су прво упали у стан млађег брата који је спавао. Ухапшени 53-годишњак га је вероватно држао на нишану да би остао у соби и да се не би повикао и упозорио брата на пљачкаше. За то време два разбојника позвонила су старијем брату.

Чим им је отворио, упали су унутра и почели да га туку. Ударали су га без милости рукама и ногама по глави и телу. Мушкарац је пао на под, а они су почели да претражују кућу. Да им жртва не би побегла, мушкарца су везали и наставили да муче да би им открио где је новац. Та мука трајала је пуних сат времена све док нису открили где држи готовину. Колико су тачно новца узели, полиција због истраге још није открила.

Двојац се с украденим новцем вратио по трећег који је за то време чувао млађег брата. Тек након што су побегли, 78-годишњак је похитао до брата и нашао га без свести, завезаног и с бројним преломима. Успео је да позове полицију и Хитну помоћ која је измрцвареног мушкарца превезла до КБЦ-а „Сестре Милосрднице“.

Према информацијама хрватских медија, никад се није опоравио од нанетих повреда и више није самосталан. Почетком јуна су га у тешком стању пребацили у другу болницу на опоравак где је нажалост крајем тог месеца преминуо. Осумњичени 53-годишњак је предан притворском надзорнику, а посебан извештај је достављен надлежном жупанијском државном тужилаштву, пише „24 сата“.

 

Извор: 24sata.hr/ Ало.рс