Издвајамо Православље

Зашто нам се испуни жеља када то најмање очекујемо: Бог увек све ради с намером!

Врло је ослобађајуће искуство кад сте у могућности да живите живот са ставом, без очекивања

Када имате очекивања, имате унапред створене идеје о томе какве би ствари требало да буду. Очекивања стварају страх јер мислите како се оно што желите може и не мора догодити.Када немате очекивања, можете само да се препустите току свемира и да не будете везани за резултате. Сваки исход може да вас приближи већој реализацији својих жеља.Када сте везани за резултат, можете очекивати да ће се ствари догодити у одређено време на одређени начин. Но, када се то не догађа у очекиваном времену или на очекивани начин, долази до осећаја страха. Зато је боље немати очекивања када и како ће се манифестовати постављена намера.Страх, сумња и брига су последње ствари које желите да доживите у процесу манифестовања жеље. Зато је најбољи начин за стварање онога што желите – одвајање.Делујте у складу с оним што вам срце говори, али не судите исправност својих поступака по резултатима које сте добили. Докле год су ваши поступци темељени на сврси, оно што сте учинили је оно што је требало да учините без обзира на исход. Када је свемир у процесу постављања ствари за остварење ваше намере, могло би се понекад чинити како нешто не функционише. Због ваших очекивања како би ствари требало да се догоде мислите да не функционишу.

Али заправо не видите целу слику, јер оно што видите је само део веће шеме догађаја где све заправо функционише онако како треба. Очекивање даје боју перцепцији ствари. Не видите како ствари заправо функционишу када очекујете да ће се догодити на одређени начин. Тиме се онемогућује препознавање свега доброг што нам долази и узрокује да га одгурнемо мислећи да је то зло.
Без предрасуда које ограничавају вашу перцепцију, ви сте у могућности да прихватите оно што вам долази као део решења и реализације онога што заиста желите у животу. Ви сте у могућности да примате и не опирете се истини и љубави. Много пута се осећамо обесхрабрени када се ствари не догађају онако како желимо да се догоде.Можда чак и изгубимо наду мислећи како нам није суђено, па чак и одустајемо јер мислимо да је узалудно. Но, ми не схватамо да смо у процесу и да ће све што долази проћи и одустајемо у тренутку у којем смо најближе остварењу више него што смо икад пре били.Отпустите очекивања, тако да се можете предати процесу и пустите да резултат дође на право место, на прави начин и у право време. Када не знамо како ће ствари стварно испасти, морамо веровати. Нема потребе за надом кад већ знамо какав ће бити исход.
Једина нада која вам је потребна је очекивање да се све догађа за добро, а не за зло у вашем животу. Можете очекивати добро без обзира на исход. Очекивати добро значи веровати да је Бог добар и да Бог никада не греши, то је разлог зашто нас нада никада неће разочарати на крају.Најбољи начин живљења живота је да живите као мало дете, без бриге и очекивања. Само радите оно што вам доноси радост и изражавајте себе без страха у сваком тренутку. У потпуности прихватите себе и оно што се догађа без просуђивања. Верујте да сте увек вођени и не постоји ништа што ће вас спречити да постигнете све што заиста желите.Ви сте слободни да у потпуности живите у тренутку, без бриге за будућност. Живите са ставом без очекивања и доживећете више слободе него што можете замислити. Неуспех вас више не може зауставити јер он више не постоји у вашој перцепцији.Можете наставити да радите оно у шта верујете само зато што не очекујете одређени исход, већ само изражавате истину која је у вама. Ви сте у могућности да отпустите све негативно и ништа вас не спречава да идете у смеру остварења ваших жеља.Кад немате никаквих очекивања, ви препуштате исход Господу. Увек можете добити много више када немате очекивања, јер је Бог у стању да учини више од свега што можете и помислити.

Оставите исход у Божјим рукама док делујете у складу остварења ваше жеље. Препустите се процесу и знајте да добре ствари долазе к вама кад их најмање очекујете.

У контексту без очекивања, што значи не бити везан за исход, можете очекивати оно што желите да се догоди, али такође треба очекивати да се било шта може догодити. Зато је то стање неочекиваног очекивања. Особа треба да има опуштено и самоуверено очекивање да ће се њена жеља остварити.

Немојте очекивати очекивани исход, али очекујте да ће се ваша жеља манифестовати.

Извор: atma.hr