Свет

„ЗОВЕМ ИХ ВЕЋ МЕСЕЦИМА“ Трамп побеснео, објавио поруку која је уплашила ЦЕЛУ АМЕРИКУ! Неће ваљда то да уради!?

Амерички председник Доналд Трамп поручио је данас да проблем САД-а није Кина, већ Федералне резерве (ФЕД) које морају више и брже да смањују каматне стопе како би та земља била конкурентнија у односу на друге.

„Још три централне банке су смањиле камате. Наш проблем није Кина – јачи смо него икада, новац се слива у САД, док Кина губи на хиљаде компанија које иду у друге земље, и њихова валута је под великим притиском – Наш проблем су Федералне резерве које су исувише поносне да признају своју грешку о брзоплетом и претераном заоштравању монетарне политике (и да сам ја био у праву!)“, написао је Трамп на Твитеру, преноси ЦНБЦ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Они морају да режу камате више и брже, и да престану са својим смешним квантитативним затезањем СМЕСТА“, навео је он у серији твитова.

Амерички председник је оценио да су камате превисоке, а да при томе „инфлације нема!“.

„Ужасна је ствар гледати некомпетентност, нарочито када је реч о стварима о којима се тако лако може водити рачуна. Свеједно ћемо победити, али било би много лакше када би ФЕД разумео, што не чини, да се такмичимо са другим земљама, које редом желе да се окористе на наш рачун!“, закључио је он.

Трамп већ месецима позива ФЕД да снизи каматне стопе како би пружио подршку америчкој економији, наводи агенција Ројтерс.

Саветник за трговину Беле куће Питер Наваро је у понедељак апеловао на централну банку да смањи референтну каматну стопу за додатних три четвртине процентног поена до краја године како би се америчке камате ускладиле са стопама у другим земљама света.

 

Извор: Тањуг