Србија

АЛАРМ У ГРАДОВИМА СРБИЈЕ: Девојчице се јављају гинеколозима, а кад их прегледају, занеме од шока и одмах зову родитеље!

Све више девојчица из Браничевског, Топличког и Јабланичког округа, односно из Пожаревца, Прокупља и Лесковца, јавља се лекару због истог „проблема“.

Након прегледа, доктори остају у шоку, јер истог трена гинеколози схвате шта се дешава у телу цурица. Нажалост, њихов заједнички проблем је – трудноћа, и то малолетничка. Последњи подаци говоре да у Србији годишње затрудни око 16.000 малолетница, а да од тога 90 одсто заврше као абортуси. У званичним подацима стоји и да су те девојчице најчешће удате!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, највише малолетничких трудноћа забележено је у Браничевском, Топличком и Јабланичком округу. Иначе, у Србији је пре неколико година измењен закон према којем је девојчицама од 16 година до 10. недеље био дозвољен абортус без родитељског знања.

Наша земља је водећа у Европи по броју нежељених, малолетничких трудноћа. Иако се претпоставља да овај проблем највише захвата земље које су неразвијене, подаци кажу да то није истина, већ да је то феномен који је распрострањен у целом свету.

Наиме, у свету се годишње породи 7,3 милиона девојака млађих од 18 година, сваког дана 20.000. Због младог, незрелог организма умре 70.000 девојчица од 10 до 18 година.

Чињеница је да до нежељене трудноће и до полних болести долази због опште неупућености и необразованости о сексуалној култури. Девојке у Србији све раније губе невиност, а о томе сведочи и случај који је у јавност дошао пре неколико дана. Наиме, најмлађа мајка у Србији има само 13 година.

Девојчица из Ниша, стара свега 13,5 година породила се у Гинеколошкој клиници “Народни фронт” и на свет донела девојчицу, тешку скоро три килограма. Што се тиче најмлађих мајки, свет никад неће заборавити причу о најмлађој трудници икада. Имала је само пет година. Лина Медина из Перуа породила се у петој години живота царским резом који је обављен 15. маја 1939. године.

Лекари су јој урадили царски рез и она је 15. маја 1939. године донела на свет бебу. Према документима, у болницу је ушетала уморна, чупава Индијанка са подножја Анда за руку водећи срамежљиву девојчицу необично великог стомака.

Њен случај до у детаље документовао је доктор Едмундо Ескомел, као и чињеницу да су девојчици у 4. години почеле да расту груди, а у 5. години су јој сазреле кости потребне за изношење трудноће.

 

Извор: Ало.рс