Свет

АМЕРИКА реаговала на реакцију АЛБАНАЦА: О томе не желе да причају!

Не стишавају се реакције на изјаву чешког председика Милоша Земана да би његова земља могла ускоро да преиспита признавање независности Косова.

Амбасадор САД у Чешкој Стивен Кинг састао се са дипломатским представником у Прагу привремених приштинских институција Арбером Влахиујем, коме је пренео чврсту подршку САД косовској независности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кинг је на свом Твитер налогу навео да је „уверио Влахијуа у чврсту подршку САД суверенитету и независности Републике Косово, потпуно интегрисане у међународну заједницу“, преносе медији из При

Подсетимо, чим је крочио на тло Србије Земан је подигао праву прашину, рекавши председнику Вучићу да воли Србију, али да не воли Косово. Потом је, током званичних разговора изјавио да би његова земља могла ускоро да преиспита признавање независности Косова.

Одмах је уследила реакција из Чешке, из чијег Министарства сопљних послова је речено да о томе нема говора и да земан прича „сам за себе“, али је потом премијер Бабиш позвао Земана и поручио да је спреман на отворен дијалог о Косову.

Извор: Ало