Србија

БИЋЕТЕ ОШТРО САНКЦИОНИСАНИ: У српској болници се појавио скандалозан натпис који је све довео до лудила! Овако нешто се не памти!

Радници обезбеђења Опште болнице у Пироту добили су обавештење да ће бити кажњени ако преко разгласа не пуштају Радио С.

„Службеници који раде у дневној смени обавезни су да у девет часова укључе разглас са кога се емитује музика Радија С. Иста се искључује у 19 сати при завршетку смене. У случају да се ова радна обавеза не испуни, сматраће се тежом повредом радне обавезе и биће санкционисана од стране директора“, наводи се у опомени коју је јуче потписао Ненад Крстић, шеф обезбеђења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Директор болнице Горан Петровић каже да се име ове радио-станице нашло на опомени сплетом „несрећних околности“ и да идеја није била да се фаворизује било који медиј ове врсте.

Према речима директора, опомену је написао шеф у консултацији са њим, због „опструкције појединих радника обезбеђења који су пуштали неприкладну или прегласну музику, радио-станице које су крчале или су пак избегавали да пуштају музику преко разгласа.

– У нашој болници постоји пракса од 2013. године да се на разгласу чује тиха и лагана домаћа музика, а не народна јер ово није народно весеље, али ни страна јер наши људи већином не разумеју страни језик. Због тога што су неки радници минирали такву праксу, шеф обезбеђења је пре три дана написао прву опомену у којој су сви замољени на извршавање обавезе, а затим је јуче уследила и друга опомена – објашњава директор пиротске болнице.

 

Извор: Ало.рс