Србија

БИВШИ МИНИСТАР И ПЕВАЧИЦА СКРИВАЛИ МИГРАНТЕ У СВОЈИМ СТАНОВИМА?! Полиција упала и марицама ОДВОЗИЛА 45 МИГРАНАТА!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Неколико полицијских марица било је прекјуче потребно да одвезе чак 45 миграната из два стана згради у центру Београда, где су илегално боравили. Они су пронађени становима који припадају бившем министру за Косово и Метохију из ДСС Слободану Самарџићу (у влади Војислава Коштунице), односно певачици Гоци Божиновској и њеном сину Мирку Шијану.

Како сазнајемо, полиција је након дојаве појединих станара упала у зграду. Ова акција незванично нам је потврдена и у полицији. Наша екипа била је на лицу места. На поштанским сандучићима налазе се презимена Браић Самарџић (стан Слободана Самарџића), односно Шијан. У становима, међутим, јуче није било никог.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-Неко од комшија је позвао полицију- у то сам сигуран, јер смо приметили велики број миграната у тим становима у последње време. Правили су и буку, чудно се понашали и није ни чудо што је неко позвао МУП. Комшије и ја виђали бившег министра Самарџића понекад, као и сина певачице Гоце Божиновски, ког смо препознали пошто му је слика излазила у новинама. Није ми само јасно како се толико миграната потрпало у станове прича један од комшија ког смо, у то време, затекли у згради.

Према информацијама које круже међу комшијама, могуће је и да су се оба стана или један од њих издавала, али у то нико није био сигуран. Према информацијама нашег листа, у полицијској акцији ухапшен је и Србин Борис Р., који је био један од организатора смештаја миграната .

Српски телеграф позвао је и бившег министра Самарџића, али је негирао.

– Ја немам стан у Улици краљице Наталије – рекао нам је Самарџић. Мирко Шијан није се јуче јављао на наше позиве, док је његова мајка, певачица Гоца Божиновска рекла да нема никаква сазнања о догађањима у поменутој згради.

Божидар Спасић, бивши оперативац ДБ каже да се зна да појединци папрено зарађују на издавању станова мигрантима.

-Последњих година уочена је појава да многи од такозваних изнајмљивача станова то не раде за своје потребе, већ за трећа лица, а управо како би се прикрио идентитет оних који ту живе. То могу бити особе које су у транспорту кроз нашу земљу, попут миграната, али и људи који су под кривичним гоњењем наводи Спасић.

Истиче да на овај начин може да се добије и троструко новца у односу на реалну цену рентирања стана.

– Знам за случај да су мигрантима узимали и по 800 евра за најобичнији стан – каже Спасић и процењује да у Београду има око 1.000 таквих станова, који су изнајмљени мигрантима.

И криминолог Златко Николић каже да поједине структуре људи користе положај миграната не би ли зарадили

– Богати се смештају у хостеле, док се ови остали мигранти погадају код станодаваца-каже Николић.

Извор: Курир