Србија

„БОЉЕ ДА ПОГИНЕМ НЕГО ДА ОСТАНЕМ ИНВАЛИД“! Груово предсказање! Пред смрт се поверио пријатељима, заледићете се од његових речи!

Како преноси Курир, Гру је планирао да проведе с другарима неколико дана у Црној Гори.

-У последњем разговору ми је рекао: „Чекајте ме на Ади Бојани, стижем наредног викенда.“ Био је пун живота. Никада нисмо причали о смрти. Сваког дана би нас упитао како се проводимо. Велика трагедија све нас опомиње да један тренутак може да промени све – каже један реперов пријатељ из Црне Горе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је често с пријатељима говорио о томе како му живот виси о концу због адреналина. Управо је о томе недавно разговарао с једним блиским пријатељем који не жели да му се спомиње име.

– Очајан сам. Сви смо очајни. Породица, пријатељи, поштоваоци његовог лика и дела, ма сви који су га познавали, али и који га нису познавали – кроз сузе започиње разговор реперов друг са којим се прошле среде нашао после сурфинга.

– Тај дан сам га последњи пут видео. То узбуђење које је он имао после кајтинга не могу да вам опишем. Сто пута сам му рекао: „Брате, олабави. Који ће ти ђаво, може ветар да ти направи сра*е и оде у три лепе. Остаћеш богаљ ако ти се нешто деси.“ Говорио сам му то не да бих ли га тргао из тог опсесивниг стања према овом спорту. Међутим он се само насмејао и рекао ми: „Брате, боље да умрем него да постанем инвалид“ – каже реперов пријатељ.

Он истиче да су се једном послађавли због скијања.

– Истраживао је литице. То га је изазвало. Волео је да се спушта са што већег и стрмијег врха. Пре неколико година смо били заједно на скијању и испревртао се само тако. Није могао да стоји на ногама. Тада је био на ивици живота и смрти. Спасиоци су дошли и помогли да се извуче из снега, није могао да се помери.

Све се завршило како треба, али смо се због његовог истрживачког подухвата посвађали јер ми је то зимовање пресело. Рекао сам му:

„Човече, ти не можеш да скијаш као сав нормалан свет и да се спушташ нормално, него тражиш ђавола.“ Ништа му није допирало до мозга. Волео је опасност, адреналин, брзину и нажалост ни мало се није плашио смрти. Био је неустрашив. Волео је живот, али више је волео тај проклети адреналин. Изгубили смо пријатеља и ову бол нико не може да ублажи – каже саговорник.

Подсећамо да је Далибор Анданов Гру био свестан ризика који носе екстремни спортови, који су га нажалост одвели у смрт. Репер је погинуо у понедељак по подне возећи кајат на дунаву, а своју трагедију као да је предосетио.

 

Извор: Курир.рс