Свет

Дечак (13) пливао са камером и решио случај стар 27 година! Полиција одмах алармирала тим ронилаца!

Макс има тек 13 година.

Канадски тинејџер Макс Веренка (13) помогао је полицији да реши случај стар 27 година када је на дну језера Грифин, код Ревелстоука, у Британској Колумбији, открио потонули аутомобил.

Loading...

Веренка је био на језеру када је на дубини од 4,5 метара приметио нешто што је личио на преврнути аутомобил. Обавестио је полицију и одвео их на лице места, а затим заронио са својом ГоПро камером и снимио оно што је нашао.

Пошто је потврђено да је заиста реч о потопљеном аутомобилу, три дана касније дошао је тим полицијских ронилаца, који су се запањили када су у аутомобилу нашли тело 69-годишње Џенет Ферис са острва Ванкувер, која је нестала пре 27 година.

Одвели смо их нашим чамцем, показали им то место – изјавио је Веренка за ЦТВ Неwс.

Рониоци су извадили регистарску таблицу и испоставило се да аутомобил припада Џенет Ферис, која је нестала још 1992. године, док је колима ишла на свадбу у Алберти. Полиција не верује да је у питању злочин, већ да је слетела с пута да не би ударила у животињу, а затим пала у језеро.

– Кад смо први пут чули да је неко у колима, срце ми је сишло у пете – каже Максова мајка Ненси Веренка.

Канадска краљевска полиција (РЦМП) похвалила је тинејџера због његовог оштрог ока и захвалила му на “изузетном” детективском раду, захваљујући коме су решили случај, који је завршио у фиоци.

Краљевска полиција ће имати у виду овог момка као будућег кандидата за посао – изјавио је инспектор Томас Блекни.

Породица нестале жене коначно је нашла мир.

Мислим да је најгоре када не знате шта се десило – изјавио је њен син Џорџ Ферис (62) за ЦТВ Неwс.

– Ово је ипак срећан крај, јер сада знамо где је умрла и да је у питању била несрећа.

Извор: Ало

Loading...
loading...
loading...