Издвајамо Свет

Дечака (8) школски другари полили бензином и запалили! Пао је на тло и запомагао, а онда су његови нападачи начинили језив потез!

Ужас!

* Дечак (8) из Украјине се после неколико операција налази на интензивној нези у критичном стању после бруталног напада близу његовог дома

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

* Кирил Јацун се, како преносе локални медији, играо напољу близу куће у граду Днепр када га је напала група деце

* Они су му полили мајицу горивом и упалили је упаљачем, од чега је дечак задобио тешке опекотине на 35 процената тела

Дечак (8) из Украјине се после неколико операција налази на интензивној нези у критичном стању после бруталног напада близу његовог дома.

Осмогодишњак из Украјине бори се за живот након што су га крајем августа мало старије силеџије из школе полиле бензином и запалиле.

Кирил Јацун се, како преносе локални медији, играо напољу близу куће у граду Днепр када га је напала група деце. Они су му полили мајицу горивом и упалили је упаљачем, од чега је дечак задобио тешке опекотине на 35 процената тела.

Сведоци кажу да је дете пало на тло и вриштало све време, док су нападачи одмах кренули да беже. Пролазници су притекли Кирилу у помоћ и скинули му запаљену мајицу пре него што су позвали Хитну помоћ.

Он се после неколико операција налази на интензивној нези у критичном стању. Лекари су морали да му уклоне делове коже са главе, руку, трупа и кукова, а после 10 дана борбе и даље је животно угрожен.

– Чинимо све што можемо да га одржимо у животу. Свестан је и може да прича, али су његове повреде тешке – рекао је доктор Артем Посунко из Регионалне дечје болнице у Днепру.

Мајка дечака која све време проводи уз болничку постељу сећа се како су деца утрчала унутра док је кувала ручак и рекла јој да је Кирил повређен.

– Истрчала сам напоље и видела мог сина како лежи на земљи. Кожа на стомаку и ногама му је била страшно изгорела. Рекао ми је да су му то урадили намерно из чиста мира. То нису деца већ чудовишта – каже Евгенија Јацун.

Полиција је покренула истрагу због наношења тешких телесних повреда, а нападачи су идентификовани и саслушани. Осумњичени тврде да је све био несрећан случај и да нису хтели да запале дечака, саопштено је из полиције.

Ако буду проглашени кривим нападачи ће бити смештени у поправни дом, док Кирилу предстоји барем два месеца боравка у болници, још операција и дуга рехабилитација.

Извор: Mirror.co.uk