Русија

Девојчици због изгледа забранили да иде у ВРТИЋ !

Софија Захарова, двогодишња девојчица из Русије има деформацију лобање и спојене прсте на ногама и рукама, а управо из тог разлога јој нису допустили да се упише у јаслице јер би могла да уплаши другу децу.

Родитељи девојчице, Светлана и Расул, ужаснути су овом реакцијом. „Рекли су нам да прво морамо да је одведемо на операцију како би могла да крене у јаслице као сва остала деца“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

С друге стране, стручњак и психолог Екатерина Белан је рекла да је потребно да се Софија што пре социјализује са другом децом јер ће то битно утицати на њено стање и развој. „Што пре почне да прича с другом децом, биће јој лакше да прихвати себе такву каква јесте“, рекла је Белан.

Са друге стране, родитељи раде на томе да што пре добију термин операције.

Да све буде још горе, родитељи живе у кући на селу без воде и грејања. Тренутно се истражује ко је одбио да упише девојчицу у јаслице и зашто јој није пружена потребна медицинска нега, а пружиће се и дом порордици како не би морали да проведу зиму на хладноћи.

Случајеви у којима образовне установе одбијају да упишу децу нису реткост. Тако је директорка приватне школе 2016. године одбила да упише дете у школу јер су му родитељи хомосексуалци, а потом је добила забрану предавања у трајању од годину дана. Такође, у Берлину је један вртић 2016. године одбио да упише девојчицу због њеног имена – Ела, јер већ имају једну девојчицу истог имена.

Извор: Курир.рс/ Daily Mail