Србија

ДИВЉАЊЕ У СТУДИЈУ ТЕЛЕВИЗИЈЕ ПРВА! Чеда урлао из петних жила: Нити бацам тоалет папир, нити палим бакље!

Одговарајући на примедбу колико има гласова када тражи прелазну владу, он је уместо одговора запитао – колико би могао да имам гласова ако покушавам да будем нормалан и ако нисам овде сад дошао да вређам Александра Вучића, вређам његову породицу и странку.

„Нити палим бакље на Тргу Републике, чупам знакове и бацам тоалет папир или радим на супротној страни све оно што раде људи за њега – колико у таквој лудој земљи могу да имам гласова, када покушавам да будем нормалан“, наставио је Јовановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упитан да ли се ујединио са Бошком Обрадовићем око идеје о прелазној влади, каже да није, али да не би имао ништа против.

„Али, сам Обрадовић је о тој идеји говорио на потпуно другачији начин од мене. Он је преизборну владу доживео као владу у којој ће он, његова странка и његови коалициони партнери, моћи да раде све што им падне на памет, а нису могли да раде до сада јер нису ни у једној власти. А ја сам предизборну владу доживео као нешто што смо већ имали у Србији, после 5. октобра. И то сам ја урадио“, рекао је он и додао да је тада формирана прелазна влада како би земља била нормална.

Он се запитао да ли постоји нормалан човек који би данас закорачио у српску политику „када ни Трг Републике не може у миру да се отвори“.

„Замислите на шта ће личити избори у Србији, на циркус, на лудницу, на све осим на најодговорнији посао који овај народ треба да уради“, оценио је Јовановић видно бесан и резигниран.

Навео је да Вучић води политику која је другачија од оне која се традиционално водила у Србији, као и да је Вучић водио и одмерену и нормалну политику у мигрантској кризи која је била важна за Европу.

Јовановић је нагласио да председник Србије, такође, покушава да реши питање Косова и да је партнер у том послу.

„Ја нисам видео ниједног човека који је дошао са стране у Србију и који га је критиковао, Мекалистер је овде врло јасно рекао шта мисли о бојкоту избора, исто је на свој начин рекао и Кукан“, рекао је Јовановић.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг