loading...
Србија

ДИВЉАЊЕ У СТУДИЈУ ТЕЛЕВИЗИЈЕ ПРВА! Чеда урлао из петних жила: Нити бацам тоалет папир, нити палим бакље!

Одговарајући на примедбу колико има гласова када тражи прелазну владу, он је уместо одговора запитао – колико би могао да имам гласова ако покушавам да будем нормалан и ако нисам овде сад дошао да вређам Александра Вучића, вређам његову породицу и странку.

“Нити палим бакље на Тргу Републике, чупам знакове и бацам тоалет папир или радим на супротној страни све оно што раде људи за њега – колико у таквој лудој земљи могу да имам гласова, када покушавам да будем нормалан”, наставио је Јовановић.

Упитан да ли се ујединио са Бошком Обрадовићем око идеје о прелазној влади, каже да није, али да не би имао ништа против.

“Али, сам Обрадовић је о тој идеји говорио на потпуно другачији начин од мене. Он је преизборну владу доживео као владу у којој ће он, његова странка и његови коалициони партнери, моћи да раде све што им падне на памет, а нису могли да раде до сада јер нису ни у једној власти. А ја сам предизборну владу доживео као нешто што смо већ имали у Србији, после 5. октобра. И то сам ја урадио”, рекао је он и додао да је тада формирана прелазна влада како би земља била нормална.

Он се запитао да ли постоји нормалан човек који би данас закорачио у српску политику “када ни Трг Републике не може у миру да се отвори”.

“Замислите на шта ће личити избори у Србији, на циркус, на лудницу, на све осим на најодговорнији посао који овај народ треба да уради”, оценио је Јовановић видно бесан и резигниран.

Навео је да Вучић води политику која је другачија од оне која се традиционално водила у Србији, као и да је Вучић водио и одмерену и нормалну политику у мигрантској кризи која је била важна за Европу.

Јовановић је нагласио да председник Србије, такође, покушава да реши питање Косова и да је партнер у том послу.

“Ја нисам видео ниједног човека који је дошао са стране у Србију и који га је критиковао, Мекалистер је овде врло јасно рекао шта мисли о бојкоту избора, исто је на свој начин рекао и Кукан”, рекао је Јовановић.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг

loading...