Спорт

ЂОКОВИЋ О ПОВЛАЧЕЊУ СА УС ОПЕНА И ПОВРЕДИ РАМЕНА: Веома је фрустрирајуће! То боли!

loading...

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић предао је Стану Вавринки у трећем сету меч осмине финала УС Опена због повреде рамена.

Ђоковић је после меча потврдио да је у питању лево раме.

“Да, нажалост”.

Српски тенисер није био превише расположен да прича о повреди.

“Честитам Стану. Он је велики играч. Желим му све најбоље до краја турнира. Искрено, не желим да причам о повреди. Рекао сам то и раније и држаћу се тога и овог пута. Повукао сам се и рекао сам да је лево раме у питању, немам више шта да додам на то”.

У тренутку када је напуштао терен публика се понела врло срамотно и извиждала најбољег играча света.

“Није ме нико увредио или се лоше понашао према мени. Искрено, не обраћам много пажње на све то. Знате, волим да поштујем друге, тако да се надам да ће и други поштовати мене и моју одлуку. Жао ми је због публике, очигледно је да су дошли да виде цео меч, али то се није десило. То је све”.

Ситуација у којој се нашао није му лако пала.

“Наравно да је фрустрирајуће, веома фрустрирајуће. Очигледно је да нисам ни први ни последњи играч који се повукао са великог такмичења. Тек сам изашао са терена, али свакако да је болно”.

О томе да ли ће одсуствовати дуже, Ђоковић је рекао.

“Следи период евалуације. Урадио сам доста различитих третмана и прегледа, све то у последњих неколико недеља. Мораћу то поново да урадим, видећемо како ће раме да рагује. Одмор и неиграње ће свакако убрзати период опоравка. Имам у плану и турнир у Токију, надам се да ћу бити дотле у стању да играм”.

Извор: Курир

Loading...
loading...
loading...