Спорт Србија

Ево шта каже Борјан о ДЕРБИЈУ И МИЛОЈЕВИЋУ !

Фото: јутјуб

Милан Борјан, голман Црвене звезде, у интервјуу за „Спортски журнал“ истакао је да је кључ пораза у 161. Вечитом дербију (0:2) чињеница да играчи нису испоштовали захтеве тренера Владана Милојевића.

Чувар мреже српског шампиона очекује више нападачке игре у мечу са Олимпијакосом у другом колу групе Б Лиге шампиона који је на програму у уторак од 21 час на стадиону „Рајко Митић“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Борјан је најпре прокоментарисао пораз у Минхену од 3:0 и свој лични учинак на „Алијанц Арени“.

– Тешка утакмица, изгубили смо захваљујући нашим грешкама. Али, боже мој, то је фудбал. Треба дигнути главу и наставити даље. Цела екипа је одбрамбено одлично играла. Ја сам само један део ње. Ми смо тим, не може да се гледа само на једног човека. Недостајало је мало нападачки бољег учинка. Пробаћемо наредни дуел са Олимпијакосм да изађемо више у поље и победимо. – осврнуо се, на кратко, Милан Борјан.

Онда је уследио дерби. Исход (0:2) прилично разочаравајући за све навијаче Црвене звезде. А за вас?

– За мене је било најтеже искрено да вам кажем. Криво ми је што смо одиграли много слабо, јер то нисмо ми. Нисмо показали ко смо, нити оставили печат, били прави против Партизана. Не знам шта нам се деси кад дође дерби, али тако је, како је сад… Иде живот даље. Можемо да изгубимо, три године играмо у најјачим континенталним такмичењима, Лиги Европе и Лиги шампиона. Иза нас су и две титуле. Дерби је само један меч, али има тотално другачије значење од свих осталих. Желим да се извиним навијачима за неуспех против Партизана. Пробаћемо да их обрадујемо у наставку првенства.

Да ли сте дошли у искушење да у неком моменту подвикнете саиграчима и кажете изађу напред?

– Шеф стручног штаба Владан Милојевић није тражио да будемо из лопте, већ да изађемо да играмо и да се надигравамо. То је било део нас играча, који смо се повукли, пробали одбрамбено да играмо и контра нападе урадимо нешто. Нисмо испунили захтеве што нас је коштало. Требало је да слушамо шта стручни штаб каже и да се држимо тога – сматра Борјан.

Он је додао да дерби није одлучио поништен гол Милуновића у 70. минуту, већ „пад концентрације“ играча у завршници.

Подсетимо, Црвена звезда је синоћ савладала Мачву са 3:1, а у уторак следи нови велики изазов у Лиги шампиона.

Извор: Srbijadanas.com