Србија

Ево зашто је заменику директора забрањен улазак на Косову !

Репресија и политичко насиље над српским народом и над Српском листом наставља се и одвија појачаним интензитетом како се избори на КиМ ближе – упозорио је Дамјан Јовић.

Заменику директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјану Јовићу данас није дозвољено да уђе на територију наше јужне покрајине, а он је том приликом поручио да српски народ поџава Српску листу зато што воли своју државу Србију, и то се не може спречити никаквим забранама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Приштина треба да схвати да српски народ не гласа за Српску листу због нас забрањених, српски народ подржава Српску листу зато што воли Србију и то нико никада неће променити – изјавио је Јовић телевизији Мост на административном прелазу Јариње.

Он је упозорио да се репресија и политичко насиље над српским народом и над Српском листом наставља и да се одвија појачаним интензитетом како се избори на КиМ ближе.

– То што се Српској листи онемогућава да на једнак начин као и други учесници на изборима води кампању, и да на њеним скуповима учествују представници Владе Србије, у коначном исходу неће променити резултат Српске листе, а тај резултат ће бити на понос свима који воле своју државу и држе до свог имена, образа и породице и који знају да нам је јединство најпотребније – рекао је Јовић.

Он је додао да разуме то што Албанци имају своје националне циљеве у којима су сложни, али да не разуме да постоје Срби, попут Слободана Петровића и Ненада Рашића, који се хвале тиме да очекују подршку албанских бирача.

– То значи да више ни сами не верују да ће Срби гласати за њих па су се окренили албанском бирачком телу, али тешко је поверовати да такви Срби постоје – изјавио је.

Подсетио је да је најекстремнији албански политички лидер Аљбин Курти поручио да су му доброшли партнери у будућој влади управо Слободан Петровић, Ненад Рашић, Александар Јаблановић и Рада Трајковић. Јовић им је поручио да, уместо што снимају предизборне спотове испред Грачанице, уђу у манастир и затраже опрост од Бога за оно што данас чине, јер Срби знају да памте вековима оне који иду против свог народа и државе.

Заменик директора Канцеларије за КиМ објаснио је да је данас требало да посети села Бање и Суво Грло у Србици као и Прилужје код Вучитрна, како би позвао мештане да сви Срби 6. октобра стану под исти барјак и гласају за Српску листу.

– Од 7. октобра наставићемо сви заједно тамо где смо стали, да се још јаче боримо за КиМ и нашу Србију – рекао је Јовић.

Извор: Телеграф.рс