Србија

Ево зашто се КОСОВСКИ АЛБАНЦИ боје Вучића и Србије !

Министар одбране Александар Вулин позвао је Србе на КиМ да на предстојећим изборима 6. октобра гласају за Српску листу.

Вулин је за Пинк рекао да на тај начин гласају за везу са Београдом и Владом Србије, оценивши да се приштинске власти боје Српске листе, јер знају да ће та листа бити у најбољим односима и вези са Београдом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Боје је се Српске листе и искрено се боје Александра Вучића. Српска листа је у сарадњи са Београдом у увек ће бити у сарадњи са својим народом и својом Владом. А с ким другим да буде? Сви који покушавају да добију гласове од Албанаца и да се на тај начин лажно представе као представници Срба, да би ушли у косовски парламент и подржали сутра неку шиптарску владу, не раде за Србију – нагласио је он.

Вулин је додао да на КиМ покушавају да примене „Комшићев модел“ из БиХ, где је представник хрватског народа изабран бошњачким гласовима.

– То хоће и на КиМ да ураде, да српске посланике изаберу малим бројем гласова косовских Албанаца – навео је министар и Србима на КиМ поручио да они који гласају за Српску листу гласају за везу Косова са Србијом.

Према његовим речима, властима у Приштини одговара да се Срби свађају међусобно и да ће све урадити да у парламенту имају представнике који нису у вези са Београдом, а то потврђује и одлука да не могу да гласају они који немају косовске документе.

Да би добили косовска документа морате да имате косовско држављанство. На тај начин они желе да искључе Србе са севера КиМ – закључио је он.

Коме је до мира, радује се јачању војске Србије
Говорећи о опремању српске војске, Вулин је истакао да је Војска Србије још јача и сигурнија, а то је добра вест за читав Балкан.

– Ми се ојачавамо, опремамо, наши официри и подофицири се обучавају, посаде које раде на БРДМ-овима су показале изузетну обученост, за веома кратко време савлађују све што је потребно да би се овим средством на најбољи начин управљало – истакао је министар одбране.

Како је додао, Србија ни у својој тактици, ни у својој политици, ни у свом менталитету нема потребу да осваја било чије територије

– Једноставно немамо идеју да бисмо напали било коју другу земљу у окружењу. Само хоћемо да будемо довољно снажни да сачувамо своју слободу и да сачувамо српски народ, без обзира где живи,. Коме је до мира, он се радује јачању војске Србије јер је то гарант мира на Балкану – додао је Вулин.

Он је приметио да је војна неутралност најтеже решење и да је увек лакше склонити се иза неког великог.

Али, у том случају морате бити спремни да дође време да тај велики каже да ћете ви своју војску искористити против неког малог народа, па ћете нашу децу да раде другима они што је чињено нама. Нећемо да се то никада догоди. Србија неће бацати бомбе ни на кога, ми можемо само да се бранимо – подвукао је Вулин.

Извор: Информер.рс