Спорт

ФАВОРИТ ЗА МЕДАЉУ ЈЕ ЕЛИМИНИСАН! Помутили су рачуне свима, Србија се сада укршта са СТАРИМ ЗНАНЦИМА! Не памтимо их по добру!

Кошаркаши Аргентине су забележили победу у првој утакмици друге фазе Светског купа против Венецуеле, резултатом 87:67.

Овим тријумфом је национални тим Русије и званично изгубио све шансе да се пласира у четвртфинале. Са друге стране, Аргентина је обезбедила себи место у нокаут фази, а у директном дуелу са Пољском ће одлучити о редоследу у групи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фаворизовани Гаучоси су доминирали целом утакмицом и нису оставили никакву шансу противнику да запрети. До полувремена су имали 13 поена предности и практично решили питање победника, а у другом делу меча су дозволили играчима Венецуеле да прикажу део свог талента.

Ипак, предност стечена на полувремену је до краја меча повећана и утакмица је завршена са вишком од 20 поена на рачуну изабраника селектора Серхија Ернандеса. Победа је ипак могла скупо да кошта Аргентину јер је деловало да се Факундо Кампацо повредио, али је према првим најавама само реч о изврнућу скочног зглоба.

Кошаркаша репрезентација Пољске пласирала се четвртфинале Мундобаскета, победом над Русијом од 79:74.

Најбољи у редовима победника био је Матеуш Понитка који је био веома близу дабл-дабл учинка, постигао је 14 поена, а фалио му је један скок за тај подухват, уделио је и три асистенције! Одлично су га пратили Адам Вачински са 18 поена и Дамијан Кулиг са 10 поена!

Оно што је најбитнији за ову групу је да се укршта управо са нашом.

У следећој утакмици Пољска ће играти са репрезентацијом Аргентине која за сада има стопроцентан учинак, док ће Руси одмерити снаге са селекцијом Венецуеле која има две победе и један пораз, та утакмица је на програму у недељу, са почетком од 10 часова.

 

Извор: Ало.рс