Србија

ГРМИ ИЗ ПАЛАТЕ СРБИЈА: Вучић саопштио исход састанка! Многи се са мном спрдају, ал сад им више није до спрдње!

Након дочека следи потписивање билатералних споразума.

Председник Србије Александар Вучић дочекао је чешког председника испред Палате Србија

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Чешке Милош Земан јуче је допутовао у посету Београду

Земан ће са председником и српским званичницима разговарати о привредној сарадњи али и о питању Косова

12.10 – Обраћање председника

– Разговарали смо о свим тешкоћама са којима се Србија суочава. У многим стварима смо се усагласили, председник Земан не крије да много воли српски народ и веома сам му захвалан, иако реч Милоша Земана има много већу тежину. Много тога сам научио од Земана. Надам се да ћемо успети да сачувамо јединство у овим временима. Србија жели да буде део ЕУ, али и да сачува своју сарадњу са Русијом и Кином – рекао је Вучић.

– Са мном се у домаћој јавности неретко спрдају, али када је у питању повећање плата и пензија онда им није до спрдње – приметио је накнадно председник.

12.00 – Министри Србије и Чешке данас су, у оквиру посете делегације те земље, потписале два споразума о сарадњи, у присуству председника, Александра Вучића и Милоша Земана

Споразум о сарадњи влада Србије и Чешке у области одбране потписали су министри одбране Александар Вулин и Лубомир Метнар.

Меморандум о разумевању између Кабинета министра задуженог за иновације и технолошки развој у Влади Србије и Министарства индустрије и трговине Цешке о сарадњи у области иновација, вештачке интелигенције и роботике потписали су министри Ненад Поповић и Карел Хавличек.

11.40 – У току је пленарни састанак делегација Србије и Чешке предвођених председником Србије Александром Вучићем и председником Ческе Милошем Земаном

11.00 – Почео тет-а-тет разговор Вучића и Земана

Председник Србије Александар Вучић приредио је свечани дочек чешког председника испред Палате Србија, где су интониране химне Србије и Чешке.

10.30 – Председнике је поздравила почасна гарда Војске Републике Србије

Након дочека следе потписивање билатералних споразума и изјаве за медије двојице председника.

Извор: Ало