Србија

ХАОС НА ПРЕЛАЗУ ПРЕМА КОСОВУ! Српски цариници зауставили „порше“, нису могли да верују ко је за воланом! Све службе АЛАРМИРАНЕ!

Заустављен Порше “’911 Царрера 4 ГТС“ на административном пункту Мердаре.

Одмах идентификовано лице албанске националности. Српски цариници алармирали све службе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Цариници су на административном пункту Мердаре зауставили и задржали скупоцени Порше “’911 Царрера 4 ГТС“ који није био регистрован, нити пријављен.

Порше немачких регистарских ознака, чија је вредност процењена на износ од готово 12 милиона динара, појавио се 3. септембра у поподневним сатима на административном пункту из правца АП КиМ, саопштено је из Управе царина.

Наиме, 48-годишњи возач албанске националности са пребивалиштем у Немачкој упутио се ка тој земљи возећи нерегистровани аутомобил страног порекла, који претходно није пријавио приликом уласка у Србију.

Прегледом документације-саобраћајне дозволе, утврђено је да Порше “911 Царрера 4 ГТС“ није регистрован, што значи да је морао бити пријављен и стављен под царински надзор, што возач није учинио.

На питање цариника због чега није пријавио возило када није регистровано, возач је рекао да се ради о аутомобилу његовог сина за који није ни знао да није регистрован, као ни да у том случају треба да га пријави.

Прекршајни суд је у скраћеном поступку, који се примењује када је реч о страним држављанима и особама са пребивалиштем у иностранству, донео одлуку да возача казни новчаном казном у износу од 100.000 динара и заштитном мером трајног одузимања непријављене робе.

Луксузни ауто би се ускоро могао наћи на некој од јавних лицитација које организује Управа царина.

Извор: Ало