Спорт

ИСПАЛА „ЗЕМЉА КОШАРКЕ“! Велика драма кулминирала елиминацијом претедента за медељу!

Кошаркашка репрезентација Француске је елиминисала Литванију са Светског првенства у Кини, после веома узбудљиве утакмице у којој су их савладали резултатом 76:75.

„Триколори“ су на крилима Де Колоа и Фурнијеа који су заједно убацили 45 поена, стигли до победе у драматичној завршници.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако је Литванија играла лоше, држали су се у игри, а никако нису могли да одговоре на игру Нанда де Колоа!

На крају друге четвртине догодио се и инцидент када је де Коло фаулирао Јанкунаса, зашта је добио личну и техничку грешку, а онда га је напао Калнеиетис који је добио „неспортски“ фаул. Французи су отишли на одмор са +10.

Трећа четвртина је била изједначена, а у последњој деоници Литванија је покушала да направи преокрет, чак је и доспела до предносту у једном тренутку.

У резултатској клацкалици боље су се снашли Французи, а ни сјајна игра Јонаса Валанчиунаса није помогла Литванцима да остану у животу.

Најбољи у победи Француза били су поменути Фурније са 24 поена и Де Коло са 21, док је у пораженом тиму најбољи био Јонас Валанчијунас са 18 поена, док је Мантас Калниетис имао 12, али је све то било недовољно да се избегне пораз и елиминација са Мундобаскета.

 

Извор: Ало.рс