Србија

Исповест деде младића који је претучен насмрт: Мартин је већ дуже време био малтретиран од стране својих убица!

Мартин Барна (17) из Новог Кнежевца који је, како се сумња, преминуо након што су га брутално претукла четворица младића и раније је био жртва вршњачког насиља, и то истих младића који су приведени због сумње да су починили овај стравичан злочин. Деда убијеног младића каже да су осумњичени и пре месец дана брутално претукли његовог унука

Мартиново тело пронађено је у парку у Новом Кнежевцу 18. септембра ове године, без видљивих повреда. Међутим, након обдукције утврђено је да је смрт наступила насилно, те да је младићу од ударца у стомак пукла јетра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због сумње да су Мартину задали смртоносне ударце, убрзо су ухапшени М. Д. (19), Ј. Д. (18), као и двојица малолетника, који су, према наводима медија, у крвном сродству. Наиме, приведена су три рођена брата и њихов брат од стрица.

Наиме, сумња се да су приведени младићи након краће расправе шутирали Мартина рукама и ногама, услед чега је задобио смртоносне повреде.

Немет Нандор, деда убијеног младића, каже да је његов унук и раније био жртва приведених младића.

– Пре него што се то десило, претходно вече, исто су га тукли и малтретирали, а и пре месец дана. Онда су га претукли тотално да је стигао у болницу, онда су га и шили у болници – рекао је деда настрадалог младића за „РТС“.

Он каже да су полицију обавестили када су му разбили главу, односно када су му расцепали уво.

– Дошла је полиција и написала записник да мој унук није крив уопште, него су они криви, и ништа друго – каже деда .

Овај монструозан чин шокирао је читаву Србију и изазвао је буру коментара корисника друштвених мрежа који изражавају најдубље саучешће Мартиновој породици, али и најоштрије осуђују злочин.

Игор Јурић је објавио фотографију младића на свом профилу на Фејсбуку, уз поруку да „о овоме не сме да се ћути“, као и да је у новембру Мартин требало да слави пунолетство. Велики број грађана се у коментарима опростио од страдалог младића поруком: „Почивај у миру, анђели нека те чувају“, док његови пријатељи коментаришу да им је „био као брат“.

– Претужно…“, „Страшно!“, „О Боже, зар је могуће?“, „Откуда толико агресије код младих људи? – само су неки од коментара и питања без одговора.

Могли су се прочитати и коментари у којима људи тврде да су починиоци овог убиства већ словили за „лоше момке“, те да у Новом Кнежевцу малтретирају своје вршњаке, али и старије суграђане.

Поједини корисници су у коментарима и потврдили речи деде страдалог младића, тачније то да је Мартин од истих тих деликвената пре око месец дана задобио повреде због којих је морао да се обрати лекару.

Четворици осумњичених за убиство након саслушања у Тужилаштву одређен је притвор до 30 дана.

 

Извор: Блиц/ Информер