Издвајамо

ИСПОВЕСТ МИЛИЈАНЕ ИЗ ЛОЗНИЦЕ: Мој брат се оженио муслиманком када смо на свадби схватили шта нам је забрањено, умало се нисмо преврнули!

Фото: Pixabay.com

Исповест Милијане (37) из Лознице поделила је мишљања јавности. Наиме, на свадби свог брата доживела је нешто што је оставило у шоку.

Желим да поделим једно искуство које ми се десило у животу, којег се не стидим, али с друге стране, не знам колико су паметне одлуке мог брата. Мој брат се упознао са садашњом женом још на почетку студија, а пошто су мало дуже студирали, тек недавно су одлучили да се венчају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је пореклом из Новог Пазара. Одмах да се зна да немам ништа ни против кога, пре свега сматрам да је свако ко живи у Србији Србин, као што је свако ко живи у Америци Американац, без обзира на вероисповест, али ми потичемо из патријархалне породице (можда ни то није добро) и били смо затечени њиховом свадбом.

Прво, они су имали класично венчање у Београду у суботу (брат није хтео да то буде у Лозници), а онда су у недељу сви сватови ишли и у Нови Пазар. Млада је из богате породице и њени су желели да се направи велико венчање, какво само они могу да приреде. Ми смо сви пут тог места кренули.

Венчање није било у цркви, нисам то ни очекивала. Ишли смо у ресторан на ободу места, који је стварно леп. Дивно су аранжирали све, њена фамилија је јако љубазна била. Одмах да додам и да ми нисмо с њима уговарали ништа око весеља у њиховом месту, јер какве везе има… Већ смо једно правили у Београду, па хајде још једно код младе! Оно што нас је све јако изненадило десило се кад смо наручивали пиће да пијемо.

Рекли су за пиво – нема. За ракију – нема. На целој свадби се није служио алкохол! Кад се нисмо преврнули… Не треба нама да се опијамо или шта већ него да наздравимо. А добро знам да муслимани по Босни и Србији пију алкохол, јер не живе у Саудијској Арабији него у Европи, што је и нормално.

А онда ме је ова одлука баш зачудила, јер ипак је мој брат младожења, а не она! Нисмо ништа ми њима рекли, испоштовали смо одлуку. Брат се прави луд, неће да коментарише ништа што се тиче снајке, а ми исто тако ћутимо, шта да радимо.

Посебно што је чудно је да њени живе у иностранству одавно и да су овде дошли да пљуну паре за свадбу на свој начин. А ми остадосмо сува грла. Не знам је ли нормално то, али ако већ желе модеран брак, без цркве, без обичаја, опуштено све… онда зашто морамо да пијемо сокиће уместо шампањца и неке домаће ракије????

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Курир.рс