Регион Србија

ЈАКЕ КИШЕ НАПРАВИЛЕ ХАОС У РЕГИОНУ! Црни облак јури ка нама! Стиже за викенд, а метеоролози су издали апел на једну опасну појаву!

Више саобраћајних несрећа је у послеподневним сатима је услед обилних падавина забележено у Сарајеву, потврђено је у Оперативном центру Министарства унутрашњих послова КС.

Колапс саобраћаја на главној саобраћајници у Сарајеву, тачније у улици Змаја од Босне, узроковале су обилне падавине и саобраћајне несреће у време када су на сарајевским саобраћајницама уобичајене гужве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Услед невоља с кишом и гужвама нису саобраћали ни трамваји. Колоне су се створиле у оба смера главне сарајевске саобраћајнице, међутим, много је већа гужва ка центру града.

У Србији се током вечери очекују грмљавина и киша на Златибору и Копаонику, као и у Краљеву. У осталим деловима земље биће мање или више облака.

У суботу се очекује променљиво облачно, местимично са кишом и краткотрајним пљусковима са грмљавином. Ветар слаб и умерен југоисточни. Најнижа температура од 14 до 18, највиша дневна од 24 до 30 степени. Упозорење, потенцијално опасна појава, локална појава грмљавина са количином падавина ≥10 л/м² у периоду до 3 сата, вероватноћа 90%.

Киша је у суботу могућа у Лозници, на планинама, на Златибору и Копаонику, у Краљеву, али и Нишу.

Другог дана викенда очекује нас променљиво облачно време, понегде са кишом и краткотрајним пљусковима са грмљавинама. Ветар слаб и умерен југоисточни. Најнижа температура од 14 до 18, највиша дневна од 24 до 28 степени.

Упозорење, потенцијално опасна појава, локална појава грмљавина са или без падавина, вероватноћа 90%. У недељу су, на целој територији Србије, могући киша и грмљавина, па тако грађани треба да буду спремни на пљускове.

У Београду у суботу могућа по нека кап кише, уз температуру до 28 степени, у недељу максимална температура до 26 степени уз више кише и грмљавину.

У Новом Саду у суботу време слично као у Београду, температура до 28 степени, уз облаке и могућу слабију кишу. У недељу до 26 степени, али и грмљавину.

У Нишу у суботу до 29 степени, али уз могућу кишу и грмљавину. У недељу степен свежије, 28 степени максимална дневна, с могућом кишом и грмљавином.

 

Извор: Ало.рс