Србија

ЈЕДИНО ТАКО МОЖЕМО ОПСТАТИ! Председник Вучић открио болну истину! Дешава се на Косову, тиче се свих грађана!

Председник Србије Александар Вучић казао је јуче да је сигуран да ће Срби на Косову и Метохији изабрати да гласају за Српску листу (СЛ)

Шеф државе је сигуран да ће Срби на Космету гласати за Српску листу јер је јединство неопходно, уз подсећање на РС и РСК, одакле је протеран српски живаљ кад су постављане границе на Дрини

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије Александар Вучић казао је јуче да је сигуран да ће Срби на Косову и Метохији изабрати да гласају за Српску листу (СЛ) на предстојећим косовским изборима 6. октобра јер је то једини начин да се опстане, преживи и бори за будућност на Космету.

Он је поручио да је јединство неопходно, подсетивши на случај Републике Српске и Републике Српске Крајине, одакле је протеран српски живаљ када су постављане границе на Дрини.

СЛ је предао листу за изборе на КиМ, а са њим ће наступити и Грађанска иницијатива СДП покојног Оливера Ивановића.

Мете напада

– Ако не будемо заједно, да не подсећам како је било са РС или РСК, кад су неки постављали границу на Дрини, како је наш народ прошао – рекао је Вучић и поручио да нешто слично никада неће урадити, већ ће поштовати сваки српски глас, али ће се трудити да гласове добије СЛ. Истакао је да су у албанским медијима једина мета напада он и СЛ како би добили што мање гласова и смањили утицај Београда.

– Сви други су им дивни, добри и много их воле. Оне који би да бојкотују изборе у Београду, а не би у Приштини. Тамо су услови идеални, величанствено добри за Србе. Толико о њиховој принципијелности – рекао је он и додао да се нада да ће сви са СЛ, „и прогоњени и непрогоњени“, да запну и добију осам-девет посланика.

Снага полиције

Србији, како је додао, предстоји тежак период и много проблема због КиМ, али верује да ће држава имати снаге да из свега изађе на најбољи начин, уз оцену да такса Приштине не би било да је међународна заједница хтела да изврши стварни притисак.

– Надам се да хоће у наредном периоду – казао је он у Никинцима, где је присуствовао полицијској вежби „Повратак 2019“, у којој су САЈ, Жандармерија и Хеликоптерска јединица приказале деловање у ситуацији кад наоружана диверзантско-терористичка група извршава запоседање објекта:

– Видели смо снагу српске полиције и њених специјалаца. Србија мора да јача своје безбедносне снаге како би биле спремне за све изазове и заштиту народа од опасности и од претње.

О повлачењу признања КиМ

ЗАПАДНЕ ДИПЛОМАТЕ ПРЕНЕЛЕ ХОЏАЈУ ШТА САМ РЕКАО

Шеф државе је рекао да је заменик премијера Косова у оставци Енвер Хоџај, који је изјавио да има поуздане информације да би још 10 земаља могло да повуче признање независности КиМ, само изнео у јавност оно што је заправо он недавно рекао западним дипломатама:

– То сам ја рекао пред амбасадорима неких западних земаља, па су му пренели.

 

Извор: Ало.рс