Спорт

ЈОКИЋ ОСУО ПАЉБУ ПОСЛЕ НЕУСПЕХА НА СП: Ово је циркус!

Никола Јокић не прича често за медије. Али, деси се и то понекад. Попут луцидне игре на терену, ни „вербални потези“ овог плејмејкера „заробљеног“ у телу центра нису уобичајени.

Тако је било и када је Јокић говорио за Спорт клуб, у новом серијалу “Путевима спорта“ који тек треба да се емитује.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ево неколико детаља из тог интервјуа:

„У Сједињеним Америчким Државама је тако да ће сваки НБА тим омогућити играчу да постане најбољи што може: нега, тренинг, доктор… Пни ће ти све пружити и неће ти дати разлог да ти њих оптужиш да ниси успео због њих. За моје три-четири године кроз Нагетсе је прошло 20-30 играча. Кад погледаш, то је мало и забрињавајуће, али стално долазе нови таленти и нови играчи. То је велики шоу који се наставља, наставља се и ако се повредиш, само си један део ‘циркуса‘. Било где да одемо, људи хоће да се сликају, ми смо као неке животиње у циркусу ‘да се сликамо, да се сликамо‘. Мени је исто смешно, јер када погледаш мало боље, изгубиш свест о реалности – ми смо само играчи, играмо кошарку“, рекао је наш репрезентативац.

Једна од тема разговора био је и велики утицај који врхунски спортисти могу да имају и ван оквира спорта. Јокић је споменуо Леброна Џејмса, Мајкла Џордана, Новака Ђоковића…

“Ја сам искрено велики противник медија јер мислим да су лоши за спорт, али ми смо због медија ту где јесмо, зато смо и познати и зато им је и могуће да имају утицај. Јесте, утицај који спортисти могу да имају буде и већи него неки, да кажем, важнији људи у свету“, рекао је, између осталог, Никола Јокић.

 

Извор: Sportklub.rs