Регион

Колинда ударала песницом о сто: Помињала српски тенк и Вуковар!

Несвакидашњи наступ Колинде Грабар Китаровић на хрватском Јавном сервису.

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић у свом интервјуу на хрватском Јавном сервису, говорила је, између осталог, о томе зашто се до сада није оглашавала по питању напада хулигана на Србе код Книна, а у току интервјуа је урадила прилично необичан гест за једног председника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као разлог своје ћутње навела то да је била на много догађаја у последњих неколико дана и да, како је рекла, она није дневно политички коментатор.

– Мој посао, моја улога није да храним нечије идеолошке или политичке, па рекла бих чак и пословне амбиције. А понајмање је моја улога продубљивање поделе у хрватском друштву – рекла је она.

Грабар Китаровић је у току интервјуа спомињала и „великосрпску агресију“, а онда се осврнула и на то да је председник Вучић од ње тражио да такав израз више не користи, што како је сама истакла, она неће послушати.

– Не да је тражио од мене да не спомињем великосрпску агресију, већ је то и молио. Као што видите молба му није услишена. великосрпска агресија јесте забележена, нажалост, крвавим словима у хрватској историји. Она је само још један тоталитарни режим и треба бити и третиран као такав. Она је пропала, она је поражена – рекла је Грабар Китаровић.

А, оно што је после тога уследило је заиста несвакидашње понашање високог званичника једне земље Грабар Китаровић је, ударајући песницом о сто који се у том тренутку налазио испред ње рекла да „Свима који и данас прете Хрватској врло јасно жели да поручи да никада више ни један српски тенк неће ући у Вуковар, и да се нико тиме не заварава“.

Извор: Телеграф