Русија Србија

ЛАВРОВ ШОКИКРАО СВЕ! „КОСОВО ЈЕ ЗА ЊИХ ИГРА, АЛИ НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ“…

Опроштајном пријему српског амбасадора у Москви присуствовао је и руски министар иностраних послова Сергеј Лавров који је захвалио Славенку Терзићу на заједничком раду и пожелео му пуно успеха у даљој каријери.

– Нећу понављати све те историјске чињенице о пријатељству наших народа и братства Словена о којима је говорио амбасадор, то нису све странице наше заједничке историје – историје братства Словена и православаца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ми смо у најтежим тренуцима били заједно, подржавали једни друге, не зарад егоистицних циљева, већ зато што смо били сигурни у то да људи морају да живе у миру и слози, а све те странице наше историје то и потврђују, нагласио је синоћ Лавров, преноси Спутњик.

Лавров је оценио и да ту историју данас многи политицари покушавају да промене, да нам је отму, али да зарад наших народа и деце ми то нећемо дозволити.

Шеф руске дипломатије је подсетио да ће Русија и Србија у блиској будућности заједно обележавати велике јубилеје, па ће тако већ у октобру славити 75 година од ослободења Београда од фашиста, а у мају наредне године 75. годишњицу од победе у Другом светском рату.

„Врло смо захвални председнику Александру Вучићу који је потврдио да ће учествовати у тој манифестацији, а ја сам сигуран да ће нам та наша слога и приврженост правди помоћи да истрајемо у свему, а пре свега по питању проблема Косова, који раздире цео Балкан, истакао је руски министар.

Према његовим речима, проблем Косова је постао велика геополитичка игра са високим улозима, а највећи проблем је што се по том питању западне земље воде геополитичким циљевима, а не интересима људи који су вековима живели на тој земљи.

– Сигуран сам да ће правда победити и да ћемо ми увек бити заједно са српским народом у тој тешкој и принципијелној борби, додао је. Иначе, Лавров јако ретко иде на опроштајне пријеме страних амбасадора, а последњи пут у Амбасади Србије је био 2006. године.

 

Извор: Тањуг